08.04.2019 — 09:48

Ізяславщина долучилася до акції “Майбутнє лісу у твоїх руках” 

У нинішній час, окрім створення лісових насаджень у лісах, також є великою необхідністю створення зелених насаджень в містах та селах, для забезпечення чистим повітрям населення.

У рамках заходів акції “Майбутнє лісу у твоїх руках” днями працівниками Національного природного парку «Мале Полісся» було проведено озеленення території Ізяславської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 та Ізяславської загальноосвітньої школи І-ІІ ст. ім.В.Кобернюка.

У  заходах  взяли також участь керівництво закладів освіти та школярі.

 

Спільними зусиллями були висаджені саджанці туї західної, форзиції європейської, самшиту вічнозеленого, ялівця козацького, мирту звичайного, барбарису звичайного, бруслини європейської, бруслини бородавчастої, жарновця віникового та берези повислої.

Під час заходу директор НПП «Мале Полісся» Андрій Сасюкта та перший заступник директора-головний лісничий Олексій Більовський розповідали школярам про важливість створення насаджень для покращення навколишнього природного середовища й формування екологічного світогляду громади, шанобливого ставлення до природи. Учням було показано, як правильно висаджувати декоративні рослини та доглядати за ними. Діти із захопленням і любов’ю переймали досвід, працювали і навчалися цієї нелегкої , але корисної справи.

Колектив Національного природного парку «Мале Полісся» висловлює слова щирої вдячності адміністраціям та учнівським колективам Ізяславської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 та Ізяславської загальноосвітньої школи І-ІІ ст. ім.В.Кобернюка за співпрацю та висловлює впевненість у тому, що висаджені дерева і кущі принесуть естетичне задоволення відвідувачам   закладів освіти, а також сприятимуть повноцінному відпочинку дітей.

За матеріалами НПП «Мале Полісся» та відділу освіти, молоді та спорту Ізяславської райдержадміністрації