19.05.2016 — 16:16

Делегація з Хорватії провела семінар для голів райдержадміністрацій та студентів

Продовженням візиту до Хмельниччини стало проведення семінару для голів райдержадміністрацій та студентів щодо залучення коштів європейських фондів на розвиток громад області.

Участь у семінарі взяли т.в.о заступника голови облдержадміністрації Валерій Олійник, перший заступник жупана Здравко Дьяковіч, представники Агентства з розвитку Vidra та директор офісу реформ Сергій Яцковський.

IMG_2291

Під час семінару Представники Агентства з розвитку Vidra, а саме Тихомір Кіс та Хрвое Драгічевич розповіли присутнім про досвід роботи Віровітічко – Подравської жупанії у залучені коштів для розвитку громад та особливості і процедури написання проектів.

Також т.в.о заступника голови облдержадміністрації Валерій Олійник зазначив, що планується створення мережі агенцій регіонального розвитку.

IMG_2280

 

Така Агенція допомагатиме місцевій владі втілювати регіональну стратегію розвитку і здійснювати заходи, передбачені планом з її реалізації. Вона працюватиме як офіс з надання консультацій щодо підготовки та реалізації програм і проектів регіонального розвитку та загалом сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості регіону.

«Маємо надію, що сьогоднішній семінар поглибить співпрацю між нашими регіонами та принесе позитивний результат при взаємодії та співпраці з агенціями регіонального розвитку як простим громадянам, так і органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування», – підкреслив Валерій Цезарович.

IMG_2276