09.04.2019 — 14:26

Тимчасова зайнятість – альтернатива безробіттю

Для стимулювання зайнятості населення Хмельницька обласна служба зайнятості активно співпрацює з місцевими органами влади та роботодавцями щодо організації громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Громадські та інші роботи тимчасового характеру надають можливість оперативно вирішити нагальні потреби територіальних громад та знизити напругу на ринку праці, відтак вони вигідні і роботодавцю, і безробітному, і суспільству в цілому.

З  початку 2019 року організували громадські та інші роботи тимчасового характеру  для  1,9 тис. безробітних  осіб  у 269  роботодавців, серед них 28  роботодавців виступили організаторами громадських робіт. На оплату праці учасників громадських робіт  (309 осіб) використано по 560,3 тис. грн. коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та місцевих бюджетів.

Безробітні готували  сільськогосподарську техніку до польових робіт, прибирали території, упорядковували заклади соціальної сфери та заготовляли дрова для опалювального періоду  дошкільних  та інших навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, клубів; проводили ремонт і реконструкції приміщень соціальної сфери; здійснювали вантажно-розвантажувальні та інші підсобні роботи.

Варто зазначити, що користь від громадських та інших робіт тимчасового характеру  очевидна. Для  безробітних – є робота й додатковий заробіток, задоволені, в свою чергу, й роботодавці, бо знаходять тимчасових працівників, а також громади – території яких стають впорядкованими та охайними.

 

 

Відділ інформаційної роботи Хмельницького обласного центру зайнятості