09.04.2019 — 19:05

Відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства

8 квітня в облдержадміністрації відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства при обласній державній адміністрації. Участь в засіданні взяла заступник голови облдержадміністрації Світлана Павлишина.

Вітаючи учасників засідання, Світлана Андріївна відзначила значну активізацію роботи дорадчого органу у минулому році, а також висловила сподівання на подальшу плідну співпрацю у сфері реалізації Національної стратегії розвитку громадянського суспільства.

У ході засідання Координаційної ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства заступник голови дорадчого органу Світлана Капітанець прозвітувала стосовно виконання Плану заходів щодо реалізації в області у 2018 році Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства на 2016-2020 роки.

Крім того, вже у поточному, 2019 році, на території регіону активно впроваджується подібний план заходів, схвалений Коордрадою та затверджений розпорядженням голови ОДА.

Зокрема, зроблено квартальний підсумок освітніх заходів, а саме, що стосуються правової освіти населення та громадянської освіти у навчальних закладах усіх рівнів. Питання щодо виховання громадянської свідомості у школярів та студентів висвітлила заступник директора – начальник управління освітньої діяльності та організаційного забезпечення Департаменту освіти і науки ОДА Тетяна Дупляк. Інформацію щодо проведення правоосвітніх заходів серед населення області у поточному році надала представниця Головного територіального управління в області Валентина Кусмінська.