10.04.2019 — 11:08

Відбулося засідання керівного комітету з розробки Стратегії розвитку Хмельницької області на 2021-2027 роки

9 квітня відбулося організаційне засідання керівного комітету з розробки проектів Стратегії розвитку Хмельницької області на 2021-2027 роки під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальніченка та голови обласної ради Михайла Загородного. Його учасники ознайомилися з методологією стратегічного планування, зокрема на засадах смарт-спеціалізації, обговорили та затвердили основні етапи підготовки та склад робочої групи з розробки проектів Стратегії розвитку Хмельницької області на 2021-2027 роки та Плану заходів її реалізації.

Підготовка проекту Стратегії буде здійснюватися за відповідною європейською методологією. SMART-спеціалізація – новітній підхід, що передбачає визначення окремих стратегічних цілей та завдань щодо розвитку видів економічної діяльності, які мають інноваційний потенціал (з урахуванням конкурентних переваг регіону) та сприяють трансформації секторів економіки в більш ефективні.

Виконання цієї вимоги дозволяє розвинути в області такі напрями розвитку, які будуть вигідно відрізняти її від інших регіонів України. Додатковим бонусом є можливість долучитися до європейських структурованих фондів, фінансування з яких доступно лише для регіонів зі смарт-спеціалізацією.

Наступним першочерговим етапом стратегічного планування є соціально-економічний аналіз Хмельницької області за 2012-2018 роки, який доручено провести Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури спільно з структурними підрозділами облдержадміністрації та Головним управлінням статистики у області.

За інформацією Департаменту економічного розвитку,
промисловості та інфраструктури