11.04.2019 — 17:09

Відбулося чергове засідання Антирейдерського штабу

Сьогодні під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальніченка відбулося чергове засідання обласної робочої групи з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств (Антирейдерського штабу).

Першим питанням розглянуто звернення Сабадаша Б.М. та Басистого Р.М. щодо незаконного захоплення належних їм земельних ділянок ТОВ “Агросолюшнс” шляхом підробки додаткових угод до договору оренди землі.

Як пояснила представник Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області, дані заявники є спадкоємцями за заповітом, до яких перейшли усі права і обов’язки за договором оренди землі укладеного між ТОВ “Агросолюшнс” та спадкодавцем – Басістою О. Ф. За словами заявників, після отримання ними від ТОВ “Агросолюшнс” копій вказаного договору та ознайомлення з ним, вони дійшли висновку, що підпис їх родички на Додатковій угоді до договору оренди землі, укладеної  між ТОВ “Агросолюшнс” та спадкодавцем, а саме в частині визначення строку оренди на 17 років, є підробленим. Відтак, заявники стверджують, що ТОВ “Агросолюшнс” незаконно заволоділо землею.

В свою чергу, юрист ТОВ “Агросолюшнс” запевняє, що договори були укладенні відповідно до закону. За її словами, переукладення Додаткових договорів відбувалося майже з усіма пайовиками, а не тільки з Басістою О. Ф., як стверджують заявники. Що стосується підроблення підпису гр. Басістої О. Ф., то юрист запевняє, що підпис є справжнім, а  свідком підписання угоди була соціальний працівник, яка на той час доглядала дану особу.

Також юрист ТОВ “Агросолюшнс” зазначила, що заявники, крім своїх припущень, не надали ніяких доказів на підтвердження своїх звинувачень.

Відтак, заявникам рекомендовано звернутися з відповідною заявою до поліції, а Головному територіальному управлінню юстиції в області надати їм правову допомогу.

Другим питанням розглянуто звернення голови фермерського господарства “Олена 2017” щодо незаконної передачі ГУ Держгеокадастру в області земельних ділянок у власність фізичних осіб.

Наразі по даній справі триває судовий процес. Відтак, членами обласного штабу прийнято рішення залишити дане питання на контролі до прийняття судового рішення.