15.04.2019 — 16:40

У Теофіполі відкрили новий спорткомплекс

12 квітня в Теофіполі відбулося урочисте відкриття першої черги будівництва районного будинку культури – спортивного комплексу.

До участі в урочистому заході, присвяченому цій події долучились народні депутати України Олександр Герега та Андрій Шинькович, заступник голови облдержадміністрації Світлана Павлишина, перший заступник голови обласної ради Неоніла Андрійчук, депутати обласної та районної ради, керівники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськість району.

Будівництво Теофіпольського районного будинку культури розпочалося ще у 80-х роках минулого століття. Значну частину коштів було вкладено в будівництво об’єкту у 1993-2000 роках, обсяг готовності об’єкту досяг вісімдесяти п’яти відсотків.

Загальна кошторисна вартість будівництва становить 50 млн 930 тис грн.:  перша черга – 16 млн 947 тис грн; друга черга – 33 млн 982 тис грн.

Тривалий час будівництво не мало фінансування і лише у 2016 році було проведено коригування проектно-кошторисної документації,  на що були виділені кошти з районного бюджету в сумі 3 млн 514 тис грн.

Заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації Світлана Павлишина привітала усіх з відкриттям цього спортивного комплексу. Вона зазначила, що це будівництво доводить, що лише об’єднавши зусилля усіх небайдужих, можна зрушити з місця питання, що тривалий час чекають свого вирішення, адже цей проект вдалося реалізувати завдяки співфінансуванню з державного та місцевого бюджетів. Посадовець висловила сподівання, що ця подія об’єднає всіх теофіпольців і додасть віри у можливість втілення в життя усіх задумів, щоб вистачало сили долати будь-які труднощі.

Також, звернувся до присутніх перший заступник голови райдержадміністрації Петро Вільшинський. Петро Вільшинський висловив слова вдячності усім, хто доклав зусиль для реалізації проекту будівництва першої черги районного будинку культури:  «Відкриття даного об’єкта – це потужний поштовх у розвиток та популяризацію спорту, залучення до занять спортом дітей та молоді. Відкриття спортивного комплексу дасть можливість якнайкраще підготуватися нашим спортсменам до успішних виступів на змаганнях. Нехай цей будинок культури стане окрасою Теофіпольського району та місцем культурного дозвілля дітей та молоді!»

Святкове дійство розпочалось із перерізання червоної стрічки. По завершенню урочистої частини святковий настрій дарували дітки, місцеві аматори сцени, а кульмінацією заходу став виступ народного артиста України Степана Гіги.

Гості заходу ознайомилися з сучасними спортивними секціями для дітей, вручили спортивний інвентар (м’ячі, боксерські рукавиці), тренажери.

Довідково.

Першу чергу будівництва довгобуду-спорткомплексу розпочато у 2016 році, на що були спрямовані кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення даних заходів.

З районного бюджету на співфінансування даного об’єкту були виділенні кошти в сумі 105 тис грн.

Загалом з Державного фонду регіонального розвитку на зазначений об’єкт було виділено 4 млн. грн, за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток окремих територій – 2, 49 млн. грн., з обласного, районного та місцевого бюджету  – 2,915 млн.грн.

У 2017 році на виконання робіт були освоєні кошти в сумі 5 млн 900 тис. грн. Змонтовано твердопаливну котельню для обслуговування всієї будівлі будинку культури.

У 2018 році було освоєно 2 млн. грн. коштів державного фонду регіонального розвитку та 300 тис. грн. з районного бюджету.

У 2019 році виділено 680 тис. грн. субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток.