17.04.2019 — 14:23

Дотації-2019: Уряд компенсуватиме вартість будівництва підприємств із зберігання та переробки зерна (інструкція з отримання коштів)

У 2019 році Уряд розширив напрями підтримки галузі тваринництва, передбачивши, зокрема, часткове відшкодування сільськогосподарським товаровиробникам вартості будівництва та реконструкції підприємств із зберігання та переробки зерна.

Так, сільськогосподарські товаровиробники можуть отримати компенсацію у 30% від вартості об’єкта, у тому числі вартості обладнання на безповоротній основі тричі на рік.

Для отримання відшкодування необхідно:

-завершити у поточному році етап будівництва та реконструкції об’єкта;

-подати повідомлення про намір отримати часткове відшкодування вартості будівництва та реконструкції об’єктів із зберігання та переробки зерна до 1 квітня, до 1 серпня та до 1 листопада поточного року;

-заповнити заявку та підготувати документи, з переліком яких можна ознайомитися на спеціальному сайті Мінагрополітики, який присвячено дотаціям – https://dotacii2019.minagro.gov.ua/ua/kompensaciya-budivnictva-elevatoriv;

-подати до 5 травня, до 5 вересня, до 5 грудня комісії Мінагрополітики заявку та документи. Увага – документи подаються у паперовому вигляді.

Бюджетні кошти надійдуть на рахунок, відкритий у банку.

Про інші урядові програми підтримки сільськогосподарської галузі можна дізнатися за посиланням.

Джерело