19.04.2019 — 10:14

Бізнес-спільнота Хмельниччини наростила експортний потенціал до 2 мільярдів гривень

Вартість експортованих у першому кварталі 2019 року товарів, вироблених на Хмельниччині, склала 1,9 мільярда гривень. При цьому кількість оформлених Хмельницькою митницею ДФС експортних декларацій склала 4218 одиниць, що відповідає рівню відповідного періоду минулого року.

У топ-п‘ятірку основних торгових партнерів краю увійшли Польща, О.А.Емірати, Німеччина, Молдова і Росія. В цілому вартість експортованих до цих країн товарів склала понад 1 мільярд гривень, що становить половину загальної вартості товарів, які підприємства області продали за кордон.

До переліку найчастіше експортованих з Хмельниччини товарів увійшли прокат сталевий; санітарно-технічні вироби, сплав алюмінію, меблі дерев’яні, прокат тонколистовий полевошпатна сировина, килимові вироби, котли сталеві, масло вершкове олія соняшникова; борошно пшеничне, солод світлий; мед. .Загалом номенклатура продукції представляє усі основні галузі виробництва області.

«На сьогодні митниця, застосовуючи електронні системи обслуговування бізнесу, активно сприяє зовнішньоекономічній торгівлі суб‘єктів господарювання краю. Спостерігається стала тенденція експорту товарів вітчизняного виробника, що безумовно має позитивний вплив на розвиток регіону. Адже саме експорт забезпечує валютні надходження для країни. Показово, що такі сучасні митні новації як «єдине вікно», «єдиний рахунок» також активно працюють на розвиток бізнесу і зв‘язків з європейськими та іншими зовнішньоекономічними партнерами» – зазначив виконувач обов‘язків заступника начальника Хмельницької митниці ДФС Олег Лазунін.

За інформацією Хмельницької митниці ДФС