19.04.2019 — 15:18

Пожежна безпека на виборчих дільницях

У зв’язку із проведенням другого туру виборів Президента України, для забезпечення усім учасникам виборчого процесу безпечних умов для волевиявлення, управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації наголошує на виконанні заходів пожежної безпеки на виборчих дільницях.

Приміщення мають бути забезпечені первинними засобами пожежогасіння, вогнегасниками відповідно до встановлених норм. Наголошуємо на забороні використання несертифікованих електричних виробів. Крім цього, в приміщеннях виборчих дільниць забороняється зберігати легкозаймисті рідини та користуватись відкритим вогнем.

Особливу увагу слід приділити утриманню в належному стані шляхів евакуації.  Евакуаційні шляхи і виходи (коридори, проходи, сходові марші і площадки, вестибюлі, холи, тамбури тощо) повинні утримуватися вільними, нічим не захаращуватися. Не допускається улаштовувати на шляхах евакуації пороги, виступи, турнікети, та інші пристрої, які перешкоджають вільній евакуації людей.

При виникненні пожежі:

– негайно повідомте пожежно-рятувальну службу за телефоном 101, вказавши точну адресу закладу та місце виникнення пожежі;

– вжити заходів з евакуації людей, гасіння (локалізації) пожежі та збереження матеріальних цінностей, скриньок та бюлетенів для голосування;

– повідомте про пожежу керівника чи відповідну компетентну особу, чергового на об’єкті.

Пам’ятайте, що навіть незначні порушення заходів пожежної безпеки можуть поставити під загрозу не тільки важливі документи, але й життя багатьох людей!