22.04.2019 — 16:18

Стартував відкритий обласний фестиваль-конкурс естрадної пісні імені Миколи Мозгового

Другий рік поспіль управління культури, національностей, релігій та туризму обласної державної адміністрації та Хмельницький обласний науково-методичний центр культури і мистецтва проводять відкритий обласний фестиваль-конкурс естрадної пісні імені Миколи Мозгового.

Цей мистецький проект є даниною пам’яті та визнанням цінності творчого доробку композитора, поета, музиканта і співака, народного артиста України Миколи Мозгового, який народився у с.Сарнів Волочиського району. Мета фестивалю-конкурсу – поціновування пісенної спадщини Маестро, популяризація його творчості, підвищення виконавської майстерності виконавців.

Розпочався фестиваль-конкурс відбірковим туром у Волочиському районі, в якому взяли участь 14 учасників. Станом на 22 квітня 2019 року відбіркові тури вже пройшли у Полонському районі (12 учасників), містах Шепетівці (12 учасників) та Нетішині (18 учасників).

Журі конкурсу визначило переможців та відзначило високий рівень виконавської майстерності молодих виконавців естрадної пісні та їх сценічну майстерність, актуальність репертуару, а також належну організацію працівниками клубних закладів прослуховувань на місцях.

Наступні відбіркові тури пройду у Старокостянтинові (03 травня), Білогір’ї (10 травня), Деражні (14 травня), Городку (16 травня), Чемерівцях (16 травня), Кам’янці-Подільському (22 травня), Ярмолинцях, Віньківцях, Дунаївцях (28 травня), Хмельницькому (29 травня).

Переможці відбіркових турів відкритого обласного фестивалю-конкурсу естрадної пісні імені Миколи Мозгового стануть учасниками фіналу, який відбудеться у рамках святкування Дня незалежності у м.Хмельницькому.

За інформацією Хмельницького обласного
науково-методичного центру культури і мистецтва