22.04.2019 — 16:27

Євросоюз приймає заявки на премію ЄС зі сталої енергії для країн Східного партнерства

Євросоюз оголосив прийом заявок на премію ЄС зі сталої енергії для країн Східного партнерства на 2019 рік.
Представництво ЄС в Україні, ця премія є частиною Тижня сталої енергії Європейського Союзу 2019 року (EUSEW) і вперше поширюється на країни Східного партнерства – Вірменію, Азербайджан, Білорусь, Грузію, Республіку Молдову та Україну. Нагороду вручають за надихаючі проекти в галузі енергоефективності та відновлюваних джерел енергії, які за підтримки ЄС безпосередньо допомагають громадянам і спільнотам заощаджувати енергію або переходити на сталі джерела енергії.

Заявки можуть подати громадяни, підприємства, урядові установи, місцеві органи влади, організації громадянського суспільства та молодіжні організації з однієї або декількох країн Східного партнерства.

Ключовою вимогою для кандидатів є отримання підтримки ЄС для виконання їхнього проекту з енергоефективності або відновлюваних джерел енергії − напряму або опосередковано через партнерську організацію.

Заявку на участь можна подати у в електронному вигляді, заповнивши її онлайн до 27 квітня за київським часом.

Шість фіналістів, відібраних журі, запросять до Брюсселя для участі у церемонії нагородження EUSEW 2019 та інших заходах Тижня сталої енергії 18-20 червня 2019 року. Переможець отримає приз вартістю до 1000 євро та буде оголошений на церемонії нагородження EUSEW 2019 у столиці Бельгії.

Джерело