22.04.2019 — 17:40

Учні закладів профтехосвіти області провели екологічну акцію з озеленення навколишніх територій своїх закладів

Як повідомляють в Хмельницькому державному центрі естетичного виховання учнівської молоді лідери  учнівського самоврядування професійної (професійно-технічної) освіти області в квітні долучилися до еко-акції з озеленення навколишньої території навчального закладу. Участь в акції взяли 18 загонів учнівського самоврядування закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Питання озеленення навколишніх територій є одним із складових чинників екологічного виховання молоді. Лідери учнівського самоврядування області спільно з волонтерськими загонами щороку залучають все більшу кількість людей до озеленення, та власним прикладом спонукають оточуючих замислитись над проблемами екології в сучасному світі.

Активно проявили себе лідери учнівського самоврядування ДПТНЗ «Славутський професійний ліцей», які об’єдналися з громадською організацією «Всеукраїнська спілка учасників бойових дій АТО «Побратими України»» та спільно провели акцію «Посади дерево». В результаті спільної роботи на території ліцею активісти започаткували висадження фруктового садка.

У Грицівському ВПУ – 38 волонтерські загони також висадили фруктові дерева на території навчального закладу .

Лідери учнівського самоврядування ДНЗ «Волочиський промислово-аграрний професійний ліцей» впорядковували квітники на території закладу. Висадили аквілегії, іриси багаторічні, юки, ромашки багаторічні, примули, гіацинти та хризантеми. Висіяли жоржини, айстри, чорнобривці низькорослі та цинії (майори).

У ВПУ №36 с. Балин, проведено обрізку сухого гілля в лісопарку училища, та очищення дерев фруктового саду, Висаджено біля гуртожитку декоративні кущі та ялини, поновлено сад саджанцями грецького горіха.

У Плужненському професійному агарному ліцеї під час проведення акції озеленення висаджено однорічні сіянці сосни та ялини на підготовленій лісовій площі з посадкового матеріалу, який заготовляли самі учні. Разом з учнями ліцею та всіма організаторами було висаджено декоративний садівний матеріал та квіти. Також на території ліцею посадили плодово-ягідні дерева, листяні та хвойні.

Лідери учнівського самоврядування та волонтерські загони власним прикладом демонструють активність та небайдужість до проблем збереження навколишнього середовища, сподіваємось насадження та озеленення не тільки буде милувати око оточуючих, а й залишить гарний спогад про добру та корисну справу молоді професійної освіти Хмельниччини.

Завідувач організаційно-масовим
відділом ХДЦЕВУМ

Лінда Хомяк