23.04.2019 — 15:02

Вихованці Хмельницького ОЦТКУМ взяли участь у чемпіонаті України зі спортивного водного туризму

З 16 по 20 квітня у місті Яремча проходив чемпіонат України зі спортивного водного туризму. На річці Прут за звання чемпіонів України змагалося 13 команд із 9 регіонів України.

Особливо запекла боротьба точилася серед двомісних катамаранів. У цьому класі суден “золото” отримала команда Львівської області, а от наші земляки – хмельничани вибороли для себе почесне друге місце, виконавши норматив майстрів спорту України. Із цим досягненням вітаємо Ващука Вадима та Михайлюка Юрія – вихованців Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді (тренер – Ващук Д.П.), а нині – членів Хмельницької обласної федерації спортивного туризму. Цей молодий тандем прийшов першим на дистанції «Ралі» і посів друге місце на дистанції «Слалом».

Екіпаж чотиримісного катамарану Хмельницької області (Дідур Андрій, Заруцький Антон, Осадчук Олексій та Цюх Богдан) у загальному заліку зайняв 6-е місце.

Одночасно проводився чемпіонат України з водного туризму серед школярів та студентів. Вихованці Хмельницького ОЦТКУМ Михайлюк Марія та Безрукий Вячеслав (тренер – Ващук Д.П.) представляли нашу область у класі суден двомісних катамаранів. Їх екіпаж посів четверте місце в загальному заліку. На дистанціях “Ралі”, “Спринт” та ”Рятувальні роботи” екіпаж фінішував третім, а на дистанції “Слалом” – четвертим.

Сам чемпіонат вразив усіх своєю складністю та оригінальністю. Звичні для всіх води Чорного Черемошу не йдуть ні в яке порівняння з річкою Прут, тим більше після 3-х днів безперервного дощу. Дуже високий рівень води перетворив Прикарпатський каскад порогів та водоспад Пробій у неабияке випробування навіть для досвідчених спортсменів. Попри всі небезпеки, серйозних травм ніхто не отримав, і всі учасники та судді повернулись додому здоровими й щасливими.

Дякуємо організаторам за роботу. Окрема подяка командам рятувальників Івано-Франківської та Львівської областей.

 

Президент Хмельницької обласної федерації спортивного туризму, керівник гуртків Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Дмитро Ващук.