25.04.2019 — 10:18

Вітаємо  краєзнавців-дослідників Хмельниччини!

Відповідно до Положення про Всеукраїнську краєзнавчу акцію учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби» та плану роботи Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді на 2019 рік в період з 26 по 29 березня ц. р. був проведений ІІ (Всеукраїнський) тур конкурсу краєзнавчо-дослідницьких робіт у рамках Всеукраїнської краєзнавчої акції учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби».

На ІІ (Всеукраїнський) тур конкурсу було подано 5 краєзнавчо-дослідницьких робіт – переможців І (регіонального) туру конкурсу від позашкільних та загальноосвітніх навчальних закладів Хмельниччини. Суддівською колегією ІІ туру визнані переможці – автори краєзнавчо-дослідницьких робіт, що посіли І, ІІ, ІІІ місця у відповідних номінаціях. Серед них юні краєзнавці-дослідники мають такі результати:

за напрямом «Українська революція – доба національного державотворення»

ІІ місце у Литвина Іллі, учня 11 класу Дашковецького навчально-виховного комплексу «Середня загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – ліцей» Віньковецького району (керівник – Т.В. Козак), за роботу «Марко Безручко – генерал-хорунжий армії УНР».

за напрямом «Боротьба українців проти більшовицької диктатури та військової агресії Росії»

ІІ місце у Олещук Уляни, вихованки краєзнавчого гуртка «Краяни» КЗ Дунаєвецької міської ради «Станція юних туристів», учениці 10 класу Дунаєвецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 (керівник Н.В. Чумак), за роботу «Антибільшовицький рух повстанських загонів на Дунаєвеччині 1922 року».

за напрямом «Український національний визвольний рух 1930-х років, періоду Другої світової війни та у повоєнні роки»

ІІІ місце у Вох Ірини, Дмитрука Назара, вихованців гуртка «Історичне краєзнавство» Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді (керівник С.С. Долінська), за роботу «Діяльність ОУН та УПА на Дунаєвеччині»

за напрямом «Дисидентський рух опору комуністичному тоталітарному режимові»ІІІ місце у Вовкотруб Катерини, учениці 11 класу Деражнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 ім. Героя України Івана Зубкова (керівник Р.А. Яремова), за роботу «Той, хто наважився на спротив».

Найщиріші вітання переможцям. Нових творчих звитяг юним дослідникам!

Оксана Кондратенко, завідувач відділу краєзнавчої та гурткової роботи