26.04.2019 — 11:17

Веселі барви Великодня

Великодні традиції, звичаї та пов’язані з ними символічні дійства пізнавали читачі обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка. Діти розповідали вірші та легенди про створення писанок і крашанок, дізналися багато цікавого про символи та кольори, якими розписують писанки та їх значення, а також переглянули відеофільм  “Розмалюю писанку”. А потім взялися за створення Великодньої листівки. Адже привітати зі святом рідних та друзів потрібно обов’язково.

Хендмейд-майстерня  запрацювала у відділі для наймолодших. Діти “пекли” пасочки та “фарбували” крашанки із фетру. Великодні сувеніри потрібно лише приклеїти на магніт і вийде чудова прикраса на холодильник.

У мистецькій вітальні читачі навчалися декоруванню яєць в техніці “дряпанки” та “інкрустації”. Майстер-клас провела голова Спілки художників Дунаєвеччини Оксана Цимбалюк.

Пані Оксана розповіла дітям про традиції писанкарства, різноманітність технік розпису писанок, зокрема про орнаменти подільської писанки та зміст закодованих символів.

А потім всі дружно взялися за справу. Прийшлося докласти чимало зусиль, але ж і одержали результат. Диво-яєчко, виготовлене власноруч, стане окрасою Великоднього свята.