20.05.2016 — 17:04

Урок безпеки дорожнього руху хмельницьким юннатам провели інспектори патрульної поліції

DSC_0073Вихованці закладу з цікавістю та щирою повагою спілкувались з поліцейськими, уважно слухали їх розповіді про дорожньо-транспортні пригоди з участю дітей та пояснення, відповідали на запитання, демонстрували свої теоретичні й практичні знання Правил дорожнього руху для пішоходів. Окрім загального заняття у конференц-залі, проводилось навчання вимогам Правил і для окремих груп юннатів у кабінетах екології, біології та валеології. А ще юні природолюби влаштували шефам фотосесію.

Такі приязні стосунки юннатів Хмельницького ОЕНЦУМ з охоронцями правопорядку існують здавна, коли ще в січні 1993 року відділ Державтоінспекції УВС Хмельницької облдержадміністрації одноголосно прийняв рішення про шефство над хмельницькими юннатами і дбайливо опікувався потребами й проблемами закладу та його вихованців і педагогів.IMG_8396

Сьогодні справу своїх попередників продовжують молоді інспектори нещодавно створеного Управління патрульної поліції міста Хмельницького.

Вивчення неповнолітніми Правил дорожнього руху та формування у них усвідомлення необхідності дотримання вимог безпеки руху на вулицях і дорогах залишається важливою складовою у навчально-виховному процесі, профілактичній роботі по попередженню дитячого дорожньо-транспортного травматизму, збереженню життя і здоров’я дітей. А проведення педагогами закладу і патрульною поліцією цієї роботи спільно має значно кращий ефект, адже такий формат навчання діти сприймають з увагою та цікавістю.

IMG_8410Однак, без участі батьків та громадськості важко буде досягати наміченого результату профілактичної роботи серед дітей та підлітків.

Сподіваємось, що сьогоднішній захід, проведений у закладі інспекторами патрульної поліції спільно з педагогами, сприятиме формуванню у неповнолітніх розуміння необхідності вивчати і добре знати правила дорожнього руху, усвідомлено виконувати їх вимоги та прагнути цього від інших.

За матеріалами  Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді