03.05.2019 — 12:34

Робітничі професії на ринку праці Хмельниччини

В системі заходів державної служби зайнятості щодо працевлаштування незайнятих громадян важливе місце займає професійне навчання.

«На сьогодні роботодавцям потрібні професіонали та спеціалісти широкого профілю з вмінням швидко перенавчатися та освоювати суміжні професії. Тому, служба зайнятості пропонує послуги з професійного навчання. Адже, після завершення навчання гарантія працевлаштування становить майже 100%», – наголошує директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

Навчання проводяться на базі навчальних закладів або безпосередньо на виробничій базі підприємств. Наразі, популярними професіями є електрогазозварник, водій автотранспортних засобів, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, охоронник, швачка, продавець, кухар, пекар, кондитер, перукар, манікюрник та інші.

Зазначимо, що майже 80% вакансій, наданих в  Хмельницьку обласну службу зайнятості припадають на робітничі професії. З початку року організовано навчання більш як за 160 професіями та напрямками. Майже 3 тис. безробітних оволоділи навичками робітничих професій.

 

 

Відділ інформаційної роботи
Хмельницький обласний центр зайнятості
пров. Шевченка,10
м.Хмельницький, Україна, 29000
                                                                                                                  тел: +38(0382) 65-74-18
+38(0382)76-46-42
[email protected]