21.05.2016 — 21:51

Відзначено День міста Кам’янець-Подільський

DSC_2280

21 травня місто Кам’янець-Подільський, з нагоди Дня міста, відвідали представники декількох держав (Польщі, Литви, Латвії, Хорватії, Азербайджану), що входять до Європейського союзу. Також у святкуванні взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко, народний депутат України Володимир Мельниченко, міський голова Михайло Сімашкевич, громадськість області.

Головним заходом святкування стало відкриття Європейського скверу та підписання договору про співпрацю між містом Кам’янець-Подільський та містом Таранаво-Подгурне (Республіка Польща).

DSC_2145-fill-640x426

Крім цього, відбулось безліч розважальних та культурних заходів. Для туристів та гостей міста відкриті різноманітні виставки, проводились змагання, конкурси та забави.

На вулицях можна було зустріти музикантів, фокусників, танцюристів. У небі повітряні кулі змагались за «Кубок Поділля», а охочі мали можливість здійснити груповий ознайомлювальний політ.

Не випадково, Кам`янець-Подільский – місто в Хмельницькій області – український центр освіти, культури і економіки, місто загадок і легенд, яке справедливо вважається визначним явищем європейської культури.

Єдність архітектурних пам`яток та природного неповторного ландшафту міста-фортеці з кожним роком вабить все більше і більше туристів, адже недарма Леся Українка називала його «квіткою на камені».

IMG_8134-fill-640x426

DSC_2395