06.05.2019 — 15:03

Відбувся обласний фестиваль-конкурс «Молодь обирає здоров’я!»

Ніхто не буде заперечувати, що здоров’я у житті – найбільший скарб. Ті, хто стоять на порозі майбутнього, розуміють істину: тільки здоров’я дасть можливість займатись улюбленою професію, приміряти на себе різні ролі, опанувати будь-яку справу, впевнено йти до омріяних вершин.

Цьогоріч Хмельницьким державним центром естетичного виховання учнівської молоді з успіхом проведено обласний фестиваль-конкурс «Молодь обирає здоров’я» серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Цей конкурс щороку згуртовує учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти задля пропаганди та популяризації здорового способу життя, дбайливого ставлення до свого здоров’я, профілактики шкідливих звичок, розповсюдження елементарних знань з гігієни, попередження важких захворювань, набуття нових знань та активізації нового руху за здоровий спосіб життя. Фестиваль згуртовує молодь, яка не тільки знає як стати здоровими, а й може навчати цього інших.

Конкурсанти по-різному пропагували здоровий спосіб життя. Хтось малював яскраві плакати, робив тематичні фотографії, на яких демонстрував головні складові здорового способу життя. А дехто за допомогою гумористичних сценок, пісні і танцю активно закликав до занять спортом. Головна мета проведення фестивалю полягає у тому, щоб популяризувати здоровий спосіб життя серед молоді та залучити до занять спортом.

Юнаки та дівчата з 21 закладу професійної (професійно-технічної) освіти області змагалися за звання найкращого та найуспішнішого юнацького колективу, що займається пропагуванням здорового способу життя серед однолітків у декількох конкурсах: літературно-музично-спортивних міні-композицій «Ми обираємо здоров’я»; фотографій, плакатів «Молодь обирає здоровий спосіб життя». Оцінювання та визначення переможців відбулося в кожній з номінацій.

Так, у номінації літературно-музично-спортивних міні-композицій талановита молодь продемонструвала свої інтелектуальні, вокальні, акторські та хореографічні здібності. Виступи команд відрізнялися оригінальністю, майстерністю, різноманітністю жанрів. Усі вони були спрямовані на розкриття переваг здорового способу життя та духовних традицій українського народу в поєднанні з сучасними тенденціями у мистецтві. Учасники фестивалю розповсюджували кращий досвід з профілактики запобігання негативним проявам серед молоді.

Проте не всі агітбригади в повному обсязі підійшли до підготовки конкурсу самостійно, — були номери, взяті з мережі Інтернет, а тому в деяких командах виступи буквально «стикалися» дослівно.

На підставі рішення журі, у номінації літературно-музично-спортивних міні-композицій обласного фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я» диплом І-го ступеня здобули Вище професійне училище №36 с. Балин (https://www.youtube.com/watch?v=cBvM8hJGg98), диплом ІІ ступеня: ДПТНЗ «Славутський професійний ліцей» (https://youtu.be/ESHZ3cN9orI) та Нетішинський професійний ліцей (https://www.youtube.com/watch?v=b6D5Qu1eIgg), диплом ІІІ ступеня: ДНЗ «Ярмолинецький агропромисловий центр професійної освіти», ДНЗ «Вище професійне училище № 11 м. Хмельницького» та ДНЗ Волочиський промислово-аграрний професійний ліцей.

Проведення конкурсу плакатів та конкурсу фотографій сприяло приділенню більшої уваги молоді до проблеми зміцнення і збереження здоров’я. Так у номінації «Плакати» диплом І-го ступеня здобули ДНЗ Волочиський промислово-аграрний професійний ліцей, диплом ІІ ступеня: ДНЗ «Деражнянський центр професійної освіти» та ДНЗ «Вище професійне училище № 11 м. Хмельницького», диплом ІІІ ступеня: ДНЗ “Подільський центр професійно-технічної освіти”, ДПТНЗ «Славутський професійний ліцей» та Чорноострівський професійний аграрний ліцей. У номінації «Фотознімки, художні роботи» диплом І ступеня здобули Хмельницький професійний ліцей та ДПТНЗ “Красилівський  професійний ліцей”, диплом ІІ ступеня: ДНЗ «Деражнянський центр професійної освіти» та Плужненський професійний аграрний ліцей, диплом ІІІ ступеня: ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг».

Конкурсні роботи, які посіли призові місця, надіслані на відбірковий етап Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я».

Дуже приємно, що більшість учнів обирає спорт, активний відпочинок, зміцнюючи себе та розвиваючи свій внутрішній світ. Проведення ж подібних фестивалів, конкурсів та інших заходів дає їм можливість зрозуміти шкідливість тих чи інших звичок та уникнути цього негативного середовища.

Хмельницький державний центр естетичного виховання учнівської молоді бажає успіхів усім конкурсантам та сподівається, що наступного року фестиваль стане ще масштабнішим та охопить більшу кількість учасників.

Савчук Ю.В. – культорганізатор ХДЦЕВУМ