07.05.2019 — 18:08

Ветерани, що лікуються в обласному госпіталі, приймали вітання з нагоди Дня пам’яті та примирення та 75-ї річниці вигнання нацистів з України

Сьогодні з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення та 75-ї річниці вигнання нацистів з України в обласному госпіталі ветеранів війни відбулася зустріч представників обласної влади з ветеранами війни, що перебувають на лікуванні в закладі. Від облдержадміністрації ветеранів зі святом привітала заступник голови  облдержадміністрації Світлана Павлишина.

«Ми ніколи не забудемо ту ціну, яку ви заплатили за цю омріяну Перемогу. Ми розуміємо, що кожним своїм сьогоднішнім днем, свої добробутом,  щасливим дитинством нашим та наших дітей та онуків ми зобов’язані вам», – сказала Світлана Андріівна.

Від імені голови обласної державної адміністрації Вадима Лозового посадовець висловила щиру вдячність захисникам усіх поколінь, які присвятили себе боротьбі за свободу, незалежність України та побажала ветеранам здоров’я, щастя, оптимізму і довголіття.

Світлана Павлишина зазначила, що обласна влада приділяє значну увагу питання соціального захисту ветеранів. Саме тому, останніми роками з метою покращення умов надання лікарської допомоги та умов перебування у госпіталі вжито було цілу низку заходів, зокрема проведено ремонти, відкрите відділення реабілітації, закуплено нове медичне обладнання. Принагідно Світлана Андріївна відзначила високий професіоналізм колективу закладу, адже наш госпіталь ветеранів війни є одним із найкращих в Україні.

До привітань також долучилися заступник голови обласної ради Валерій Лесков, начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Хмельницькій області Ольга Заярнюк, голова обласної організації Ради ветеранів України Володимир Купратий та голова обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Микола Приступа,  представники Департаментів соціального захисту населення та охорони здоров’я облдержадміністрації.

Святкового настрою усім присутнім додала концертна програма, а особливий гостинець – смачну солдатську кашу з польової кухні – підготували для ветеранів наші славетні спецпризначенці – військовослужбовці 8-го окремого полку спеціального призначення.

Також ветерани мали можливість отримати консультації спеціалістів облдержадміністрації та Пенсійного фонду з питань пенсійного забезпечення, субсидій, тощо.