08.05.2019 — 10:54

На базі Старокостянтинівської бригади тактичної авіації відбулися змагання «Сокіл «Джура»

На навчально-спортивній базі бригади тактичної авіації імені Петра Франка, відбувся міський етап військово-патріотичних змагань «Сокіл «Джура». Участь у стартах взяли 8 команд старшокласників загальноосвітніх шкіл міста Старокостянтинів.

Незважаючи на доволі холодну погоду і дощ, традиційно шикування учасників відбулося саме на військовому плацу бригади. А далі: змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки, метання гранати на точність, збирання та розбирання автомата АК-74, підтягування на перекладині, віджимання на брусах, складання тестів на знання історії України та медичної підготовки.

Лікар медичного пункту бригади капітан Степан Веселовський провів із школярами практичне заняття з надання першої медичної допомоги при травмуванні та пораненнях.

– Ми із задоволенням надали свою базу та досвідчених військовослужбовців, які допомагали в організації змагань, – підкреслив командир бригади військовий льотчик першого класу полковник Євген Булацик. – Ми розуміємо, наскільки це важлива і потрібна справа, і сподіваємось, що в майбутньому учасники сьогоднішніх змагань поповнять лави захисників України, – зазначив командир.

Перемогу у міському етапі здобула команда ЗОШ № 8. Вчитель предмету «Захист Вітчизни» команди переможців підполковник запасу Леонід Хом’як підкреслив, що його підопічні є постійними учасниками обласних змагань, неодноразово ставали призерами фінальних турів. Тренує команду вчитель фізкультури Сергій Скурський.

Вже у червні старшокласники 8-ї школи Старокостянтинова представлятимуть своє місто на обласному етапі змагань «Сокіл «Джура», який відбудеться на базі Вовковинецької ОТГ, що у Деражнянському районі.

Сергій Жмурко,
в
ідділення спеціальних кореспондентів
Інформагентства Міноборони
(м. Хмельницький)

Фото автора