08.05.2019 — 14:32

Ринок праці Хмельниччини

У січні-квітні 2019 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 20,8 тис. безробітних громадян. Понад 3 тис. роботодавців поінформували про потребу у кваліфікованих працівниках в області. У базі даних Хмельницької обласної служби зайнятості налічувалось 14,5 тис. вакансій.

«Сьогодні на одну вакансію в середньому претендує 4 безробітних. Не вистачає кваліфікованих робітничих кадрів. Адже, більше 60% вакансій припадають на професії зі сфери металообробки, будівництва, транспорту, агропромислового комплексу, сфери торгівлі та послуг тощо», – зазначає директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

З початку року за сприяння Хмельницької обласної служби зайнятості отримали роботу 8,5 тис. громадян, в тому числі 5,3 тис. зареєстрованих безробітних. До громадських робіт та робіт тимчасового характеру було залучено 2,7 тис. осіб.

Одним із важливих напрямків роботи служби зайнятості – організація професійного навчання, так як, працевлаштування після завершення навчання становить майже 100%. З початку року 2,7 тис. осіб за направленням центрів зайнятості Хмельниччини скористалися такою послугою.  Зокрема, 4 особи віком понад 45 років отримали ваучер на професійне навчання.

Довідково: Станом на 1 травня 2019 року кількість зареєстрованих безробітних становила 11,8  тис.осіб, актуальними були 3 тис. вакансій

 

Відділ інформаційної роботи обласного центру зайнятості