08.05.2019 — 13:01

Відбулися установчі збори щодо формування складу Молодіжної ради при облдержадміністрації 

7 травня відбулися установчі збори щодо формування складу Молодіжної ради при Хмельницькій ОДА.

Молодіжну раду на Хмельниччині, як постійно діючий консультативно-дорадчий орган при облдержадміністрації, створено відповідно до Постанови Кабміну України від 18 грудня 2018 року №1198 «Про затвердження типових положень про молодіжні консультативно-дорадчі органи».

Зазначимо, що такий консультативно-дорадчий орган із молодіжного представництва утворений для сприяння участі молоді у формуванні, реалізації державної молодіжної політики в області, активізації громадської позиції, налагодження ефективної взаємодії між молоддю та органами місцевого самоврядування.

Напередодні члени ініціативної групи розглянули документи від представників інститутів громадянського суспільства, які до 1 квітня подавали заяви для участі в установчих зборах. Зокрема, до ініціативної групи надійшло 28 заяв. За результатами перевірки, усунення недоліків та поданих документів на відповідність вимогам встановлених постановою №1198 участь в установчих зборах взяли 24 інститути громадянського суспільства.

На порядку денному було п’ять питань, які учасники зборів розглянули за півтори години. Цим продемонстрували бажання плідно та конструктивно співпрацювати. Під час проведення засідання було визначено кількісний склад молодіжної ради. До  неї увійшли 20 представників інститутів громадянського суспільства та органів місцевого самоврядування.

Результати голосування запротокольовано робочими органами установчих зборів, на підставі чого буде підготовлено розпорядження голови обласної державної адміністрації щодо затвердження складу Молодіжної ради при облдержадміністрації.

Голову та секретаря молодіжної ради буде обрано на першому засіданні Молодіжної ради, яке має відбутися вже у вівторок, 14 травня, о 16 год. каб.114  Будинку рад.