10.05.2019 — 16:32

В облдержадміністрації обговорили перелік проектів, які можуть фінансуватися за кошти ДФРР

10 травня за участю заступників голови облдержадміністрації Сергія Ткачука та Світлани Павлишиної, голови обласної ради Михайла Загородного проведено засідання комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2019 році.

Т.в.о. заступника голови адміністрації Сергій Ткачук зазначив, що метою сьогоднішнього засідання є відбір нових проектів, які відповідають усім критеріям фінансування за рахунок коштів ДФРР. Так, було зареєстровано близько 200 проектів на фінансування за рахунок коштів ДФРР, але ряд проектів не включено в зведений перелік, тому що вони не відповідають встановленим законодавством вимогам. Відтак, до уваги членів комісії було представлено 103 проекти. Як пояснив посадовець, кожен член комісії зобов’язаний оцінити усі подані проекти, далі буде виставлена відповідна кількість балів та зроблена градація цих проектів. На ту суму, яка залишилася від фінансування перехідних об’єктів буде здійснюватися відбір, виходячи із найвищої кількості балів, а вже потім проекти будуть відбиратися до фінансування.

Як повідомила начальник управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації Віра Бригадир, з державного фонду регіонального розвитку по Хмельницькій області на 2019 рік виділено 287 млн. 994 тис.грн. Розподілено на перехідні об’єкти 186 млн. 111 тис. грн. На нові об’єкти залишається 83 млн. 108 тис.грн. Саме на таку суму можуть претендувати 103 відібраних проекти. Віра Іванівна зауважила, що загальна кошторисна вартість вказаних проектів складає 973 млн. (тобто є 83 млн. 108 тис.грн., а підлягають оцінюванню 973 млн). Відповідно до вимог постанови, окремо оцінюються проекти спортивної інфраструктури та сфери освіти і охорони здоров’я.

Члени комісії напрацювали спільне бачення щодо критеріїв оцінювання представлених проектів та доручили представникам профільних структурних підрозділів облдержадміністрації на протязі двох днів визначитися з пріоритетами для кожної галузі, врахувавши при цьому територіальний фактор розподілу.

До 20 травня члени обласної комісії мають оцінити усі подані проекти. Після чого відбудеться наступне засідання комісії на якому будуть визначенні остаточний перелік проектів, який буде представлено на  розгляд Мінрегіону від Хмельницької області.