15.05.2019 — 20:55

Командо Хмельниччини, вперед! – Вадим Лозовий

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий прозвітував за перший рік роботи на посаді. Послухати звіт в обласній філармонії зібралися представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, силових структур, територіальних підрозділів центральних органів влади, громадськість області, журналісти. Також в залі були присутні народні депутати України Олександр Герега та Андрій Шинькович.

У своєму звіті голова адміністрації окреслив пріоритети діяльності, серед яких відкритість та доступність влади; боротьба з корупцією; активізація реформ децентралізації, освіти, медицини; розбудова інфраструктури області; підтримка соціально незахищених верств населення.
(Повний текст звіту можна переглянути за посиланням https://www.adm-km.gov.ua/?p=56816).

В продовження заходу мали можливість висловитися і присутні в залі. Зокрема, голова Кам’янець-Подільської РДА Василь Сукач відзначив, що ключовим елементом успіху команди Лозового є пріоритетність інтересів мешканців області та й держави в цілому над особистими амбіціями та інтересами.

Цю думку підтримав і Старокостянтинівський міський голова Микола Мельничук, який висловив подяку Вадиму Миколайовичу за тісну співпрацю, розуміння, сприйняття і вирішення нагальних проблем в районах та містах області.

На прикладі Новоушицької ОТГ про успіхи реформ на Хмельниччині розповів її очільник Олег Московчук. Він також відзначив високий рівень співпраці та сприяння з боку обласної влади у реалізації реформи децентралізації.

Здобутки та проблемні питання освітянської галузі області озвучила депутат обласної ради Інна Ящук. Особливо Інна Петрівна акцентувала увагу на тому, що вперше за довгий час питання освіти є одними із найважливіших напрямків роботи обласної влади.

Значні успіхи реформи децентралізації на Хмельниччині відмітив радник Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка Мирослав Піцик, який є одним із основоположників цієї реформи. За його словами, у нашій області він побачив реальну співпрацю громад та обласної влади, і саме таке розуміння є роботою на майбутнє нашої держави.

Народний депутат України Андрій Шинькович відзначив, що Хмельниччина вирізняється правильним підходом до реформ завдяки чому вдається уникнути тих помилок, які робили інші області. Зокрема, Андрій Васильович схвально відгукнувся про рішення обласної влади щодо створення невеликих ОТГ: “Почути голос громади, голос простих людей – це набагато важливіше, аніж провести об’єднання відповідно перспективного плану”.

Також народний депутат наголосив, що головне завдання з яким справився голова адміністрації Вадим Лозовий – це консолідація зусиль, об’єднання команд, об’єднання різних людей, які, можливо, ніколи не сідали за один стіл, щоб говорити спільні справи.

“Об’єднати людей, показати кожному свою роль і розділити радість отриманого результату – це ваше головне завдання Вадиме Миколайовичу і ви гідно його виконали, – сказав Андрій Шинькович. – Кожен, хто сьогодні тут почув і побачив у кожній цифрі себе, свою працю, працю колективу, який кожен з вас очолює або представляє.”

Підсумовуючи сьогоднішній виступ Вадим Лозовий наголосив, що як і раніше головним своїм пріоритетом залишає виконання своїх службових обов’язків.

“Я не ділю людей на прапори та політичні сили, бо очолюю велику команду, до якої належить кожен з вас. Команда ця називається Хмельницька область. Тому успіхи про які ми говорили – це успіхи кожного з нас. Тільки так, об’єднавши зусилля, ми надалі зуміємо зберегти та примножити ці досягнення. Командо Хмельниччини, вперед! “, – закликав голова адміністрації.

На завершення Вадим Лозовий відповів на запитання присутніх у залі, а також провів прес-конференцію для місцевих ЗМІ.