16.05.2019 — 17:08

Вишиванка – це наш оберіг

Вже понад десять років в Україні відзначають День вишиванки – одне з найбільш самобутніх свят, присвячених розквіту української культури, яке символізує національну єдність.

Вишиванка – це візитна карта України. Її історія налічує близько тисячі років. Не секрет, що вона для українців здавна є не тільки традиційним українським одягом, а й оберегом. В цей день по свій нашій країні проходять марші, паради та флешмоби вишиванок.

Долучилися до відзначення Дня вишиванки і керівники області та працівники обласної державної адміністрації.

Так, в приміщенні Будинку рад розгорнулася виставка присвячена давнім та сучасним вишиванкам.

«Вишиванка – це наш оберіг. Вона об’єднує понад 50 країн світу. І нехай з покоління в покоління чудові майстрині передають свій досвід, щоб майбутнє покоління творило та передавало далі своє вміння. Тоді буде жити українська душа та Україна», – сказав Вадим Миколайович вітаючи учасників заходу.

До уваги присутніх була представлена колекція вишиванок Хмельницького обласного краєзнавчого музею та унікальні сорочки вишиті бісером з фондів Хмельницького обласного художнього музею.

Також педагогічні та учнівські колективи Грицівського вищого художнього професійного училища № 19 та Подільського центру професійної освіти представили на виставці вироби декоративно-ужиткового мистецтва виконанні в традиціях української вишиванки, а саме: рушники, сорочки, сучасний молодіжний одяг, біжутерія.

Гарними піснями усіх присутніх вітав гурт «Родина” обласної філармонії.