17.05.2019 — 10:56

Хмельничанин виграв нагороди міжнародного юнацького фехтувального турніру

 

Представник Хмельницького фехтувального клубу Даніїл Мазур став призером етапу Європейського циклу U-14 в литовському Каунасі, за участю 55 юних шпажистів з 10 країн.

В особистій першості змагань “Gaja-Dvikova Cupin Kaunas” Даніїл виграв бронзову медаль. Успішно здолавши груповий раунд, хмельничанин почав виступ у турі прямого вибування з перемоги (14:8) над Сільде Кен-Кеіро з Естонії. Далі в 1/8 фіналу Даніїл вибив (15:14) з боротьби першого номера посіву – литовця Матаса Медисаускаса, з аналогічним рахунком обіграв ще одного естонця Матіаса Мурумаа, а в поєдинку за попадання до фіналу поступився (12:15) італійцю Гьякорно П’єтробеллі.

В командному турнірі у складі інтернаціональної збірної «MIXITAUKR» Мазур здобув золото. Разом з італійцями Гьякорно П’єтробеллі та Якопо Ріцці в стартовому  раунді Даніїл обіграв «LTU-2» (45:18), потім вони виявились сильнішими за «TEAMMALOPOLSKAPOL» (45:37), а у фіналі виграли у «EST-3» (45:36).

Готував нашого спортсмена до цього престижного змагання серед однолітків його батько-Юрій Мазур, авторитетний фахівець в сфері фехтування (майстер спорту, старший тренер юнацького складу U-17 шпажисток збірної команди України, суддя міжнародної категорії).