16.05.2019 — 15:26

День вишиванки в бібліотеках області

Щорічно у третій четвер травня українці та друзі України в усьому світі відзначають День вишиванки – одне з найбільш самобутніх свят, присвячених розквіту української культури. Долучились до святкування читачі та колективи обласних бібліотек.

В обласній бібліотеці для юнацтва працював відкритий творчий майданчик з проведенням майстер-класів з вишивання від учнів ліцею №17 та студентів ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг». В святково оформленому  вишитими рушниками залі панувала атмосфера творчості, яку підсилювало звучання   народних пісень, у виконанні студентів музичного коледжу імені В.Заремби – Анастасія Козак та Анюта Власюк. Оригінальним мистецтвом виготовлення традиційних українських прикрас – герданів, дивували учасників свята учні професійного ліцею сфери послуг Софія Схаб’юк та Аліна Дякова.

Майстер-клас «Графічний знак твого краю» за участю майстрині української вишивки, члена Хмельницької міської народної художньої студії «Рукотвори» Світлани Ларійчук проведено в обласній універсальній науковій бібліотеці.Під час майстер-класу учасники дізналися про історію вишивки, символіку кольорів та орнаментів Поділля, вчилися вишивати в техніці «хрестик – графічний знак» – бренд Хмельницької області. Також організовано огляд літератури за даною тематикою та виставку вишитих робіт майстрині – жіночі та чоловічі сорочки, сукні, костюми.

Бібліотекарі обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченкау День вишиванки представили свої роботи на виставці у бібліотеці. Найбільше їх у Суховірської Олени Андріївни, яка не уявляє свого життя без улюбленої справи.