20.05.2019 — 12:21

Міста-партнери Кам’янця отримали почесні звання

У суботу, 18 травня, в рамках святкування Дня міста та Дня Європи в сесійній залі міської ради відбулися святкові урочистості.

Участь у заходах взяли голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий, міський голова Михайло Сімашкевич, народний депутат Володимир Мельниченко, голова Кам’янець-Подільської райдержадміністрації Василь Сукач. І, звичайно, представники міст-партнерів з-закордону, а це – 11 офіційних делегацій з п’яти європейських країн – Литви, Латвії, Чехії, Словаччини та Польщі.

Зауважимо, що на сьогодні м. Кам’янець-Подільський має дипломатичні відносини з 33-ма містами з 13-ти країн Європи. В різні роки керівництвом Кам’янця-Подільського із вказаними містами підписано Угоди про співпрацю з метою встановлення двосторонніх відносин у галузі освіти, охорони здоров’я, культури та національної спадщини, спорту і туризму, економічного співробітництва, розвитку економіки і бізнесу та співпраці на рівні місцевих органів влади.

Тож в рамках заходів до Дня Європи було відзначено представників тих міст, які завітали на святкування.

Так, почесне звання «Кращий європейський партнер у сфері соціально-економічних та культурних проектів протягом 28 років» присвоєно місту-партнеру Укмерге, «Кращий європейський партнер у сфері безпеки життєдіяльності» – Глогівському повіту, «Кращий європейський партнер у сфері соціальних проектів» – гміні Тарново-Подгурне, «Кращий європейський партнер у сфері культурних проектів» – Лівані, «Кращий європейський партнер у сфері збереження народних традицій» – Перемишлю.

Почесні звання «Кращий європейський партнер у сфері співпраці муніципалітетів» отримали Ченстохова, Кутна Гора та Дольни Кубін. Завєрче присвоєно звання «Кращий європейський партнер у сфері культурних та освітніх проектів», а Влодаві – «Кращий європейський партнер у сфері мистецьких проектів».