24.05.2016 — 09:13

Відбулася спільна нарада відділу містобудування та архітектури облдержадміністрації та управління Державної архітектурно-будівельної інспекції

20160519_11060119 травня відділом містобудування та архітектури облдержадміністрації спільно з управлінням Державної архітектурно-будівельної інспекції у Хмельницькій області проведено нараду, у якій взяли участь спеціалісти відділів містобудування та архітектури райдержадміністрацій, управлінь містобудування та архітектури виконкомів міських (міст обласного значення) рад.

На порядок денний було винесено декілька питань. Із основними положеннями Закону України «Про державну службу», який нещодавно вступив у дію, присутніх ознайомив  заступник начальника Міжрегіонального управління Нацдержслужби у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях Віктор Міщишин.

Про окремі аспекти здійснення державного архітектурно-будівельного нагляду доповідав в.о. начальника Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції України в Хмельницькій області Сергій Шостацький.

Також на нараді було розглянуто питання дотримання законодавства при наданні вихідних даних на проектування.20160519_115940

Із підсумками розширеного засідання Архітектурно-містобудівної ради Мінрегіонбуду 29.04.2016р. учасників наради ознайомила начальник відділу містобудування та архітектури облдержадміністрації, головний архітектор області Ірина Дунаєвська.

За результатами цього засідання було прийнято відповідні рішення. Зокрема вирішено взяти до уваги досвід ФРН та Республіки Польща у сфері законодавчого врегулювання питань планування територій.

Також на нараді постановили, що необхідно спільно з обласними державними адміністраціями посилити вимоги щодо наявності містобудівної документації, передбачивши  розроблення проектів перспективних планів формування територій громад на підставі містобудівної документації регіонального рівня та фінансування інфраструктурних проектів об’єднаних  територіальних громад з Державного фонду регіонального розвитку лише за умови їх відповідності схемі планування території громади.

Окрім того було прийнято рішення  про утворення робочої групи для підготовки змін до містобудівного законодавства та  залучення до її роботи Європейських та вітчизняних експертів, представників всеукраїнських асоціацій, органів місцевого самоврядування та професійних об’єднань.

За результатами наради вирішено звернутися до європейських партнерів з проханням про надання експертної та технічної допомоги при розробленні експериментальних проектів схем планування територій громад (міської, селищної, сільської) та запровадженні цього досвіду в проекті державних будівельних норм «Склад та зміст схеми планування території громади».

За матеріалами відділу містобудування та архітектури облдержадміністрації