21.05.2019 — 16:06

Хмельницький музичний коледж імені В.Заремби відзначає 60-літній ювілей

Сьогодні в обласній філармонії лунали вітання та найкращі побажання для колективу та студентів Хмельницького музичного коледжу імені В.Заремби, приурочені до 60-ї річниці з дня заснування цього навчального закладу. На урочистості завітали представники обласної державної адміністрації та обласної ради, Хмельницької міської ради, колеги, викладачі, що раніше працювали в коледжі.

Хмельницький музичний коледж імені В.Заремби – це єдиний в області мистецький навчальний заклад, який готує фахівців для музичних шкіл, творчих колективів, оркестрів, хорів, ансамблів.

Більш, ніж півстоліття, навчальний заклад був розташований у двоповерховій будівлі обласного центру колишнього готелю забудови 1936 року. За роки свого існування училище випустило понад 5 тисяч фахівців. Серед них – Народні артисти України, Заслужені артисти України, Заслужені діячі мистецтв, Лауреати Державної премії ім. Т.Г.Шевченка, лауреати Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів та фестивалів. Училище не мало концертного та спортивного залів, їдальні та гуртожитку, не мало класів для індивідуальних та гурткових занять.

В 1991 році розпочалося будівництво нового приміщення, однак роботи зупинилися на довгих 25 років. Лише минулого року, завдяки тому, що об’єкт було включено до переліку таких, що фінансуватимуться за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, колектив та студенти цього навчального закладу отримали змогу розпочати навчальний рік у новому приміщенні.

Таким чином, останні роки стали історичними у житті навчального закладу. Відкриття нового навчального корпусу, оновлення навчально-матеріальної бази – все це вдихнуло нове життя у колектив, сприяючи подальшому розвитку славних традицій.

Звертаючись до учасників урочистостей, заступник голови облдержадміністрації Світлана Павлишина зауважила, що Навчальний заклад славиться своїми випускниками, багато з яких нині працюють у провідних симфонічних оркестрах, філармоніях, оперних та музично-драматичних театрах України та Європи.

“Щиро вітаю колектив з 60-річним ювілеєм від дня заснування Хмельницького музичного коледжу. Зичу вам успіхів у плеканні молодої надії нашої держави.Натхнення, невичерпної енергії, успіхів у важливій справі навчання і виховання творчої молоді.Бажаю подальшої розбудови навчального закладу, наснаги у щоденній кропіткій праці,нових блискучих перемог та славного творчого майбутнього. Маю надію, що вже в недалекому майбутньому коледж зробить наступний крок до свого розвитку, а Хмельниччина отримає новий вищий навчальний заклад, “- сказала Світлана Андріївна.

Посадовець так вручила представникам колективу коледжу відзнаки облдержадміністрації..

Так, відповідно до розпорядження голови Хмельницької обласної державної адміністрації Вадима Лозового за сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у виховання і навчання студентської молоді та з нагоди 60-річчя від дня створення Хмельницького музичного коледжу імені В.Заремби Почесною грамотою обласної державної адміністрації та подарунком нагороджено :

БЕРНАЦЬКОГО Віктора Юрійовича, директора коледжу, викладача відділу “Спів”,

ГАЛКІНА Ігоря Віталійовича, викладача відділу “Народні інструменти”,

ГОЛОДНЮКА Олега Миколайовича, завідувача відділу “Народні інструменти”

ДОБРИНЧУКА Михайла Володимировича, завідувача відділу “Оркестрові духові та ударні інструменти”,

СЕНЧУК Наталію Григорівну, головного бухгалтера