24.05.2019 — 17:19

У Хмельницькому провели майстер-клас з основ серцевої реанімації та Всеукраїнську конференцію з кардіології

23 травня у Хмельницькій обласній філармонії відбулася ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Нові пісні про головне: кардіологічні алгоритми» за участю провідних вчених України. Організували захід Вінницький національний медичний університет ім. М. І. Пирогова та Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА. До участі запросили більше 300 лікарів загальної практики-сімейної медицини, терапевтів, кардіологів, ендокринологів, ревматологів, нефрологів, лікарів денних стаціонарів, лікарів ХОЦЕМД та МК, курсантів, лікарів-інтернів з Хмельницької та Вінницької областей.

Конференцію присвятили актуальним питанням, зокрема, поширенню хвороб серцево-судинної системи, алгоритмам надання допомоги при гострому інфаркті міокарда, гіпертонічній хворобі – загалом, тим напрямкам роботи, які впливають на рівень захворюваності та смертності населення.

Перед початком заходу висококваліфіковані фахівці ФПДО Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова провели майстер – клас з основ серцево-легеневої реанімації. Усі учасники мали можливість оволодіти навиками базисної і кваліфікованої серцево-легеневої реанімації, які рекомендовані європейськими та американськими фахівцями. У багатьох випадках саме такі знання допомагають врятувати життя людей, в тому числі й на вулиці. Оскільки найважливіше – не розгубитися у найбільш відповідальний момент, щоб чітко володіти алгоритмом компресії грудної клітини, і заходи дали бажаний результат. Крім того, під час майстер-класу були озвучені новинки щодо методики і техніки проведення СЛР. Також кожен бажаючий на манекені міг спробувати зробити серцево-легеневу реанімацію.

За результатами участі у конференції та майстер-класі зареєстровані учасники отримали по 2 сертифікати.

Хмельницький обласний Центр громадського здоров’я