27.05.2019 — 10:04

Подільський державний аграрно-технічний університет відсвяткував 100 років

Урочисті заходи з відзначення 100-річного ювілею Подільського державного аграрно-технічного університету відбулися 25 травня в актовій залі вишу. Цього року урочистості співпали з традиційною щорічною зустріччю випускників.

Із вітальним словом виступив ректор, доктор економічних наук, професор, заслужений працівник України, наголосивши на тому, що ПДАТУ за період своєї 100-річної історії пройшов гідний шлях і зумів стати справжньою кузнею аграрних кадрів.

Нині в університеті сформовано висококваліфікований кадровий потенціал – досвідчені фахівці-ентузіасти своєї справи, які передають студентській молоді власні знання, енергію, розум, уміння, які люблять університет і пишаються ним.

Запрошені гості мали змогу відвідати музеї університету та факультету, ознайомитися з виставкою художньої та технічної творчості викладачів і студентів структурних підрозділів, – повідомляє прес-центр ПДАТУ (https://pdatu.edu.ua).

Зі словами вітання прийшли на свято гості, запрошені, випускники – перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко, міський голова Михайло Сімашкевич, народний депутат Володимир Мельниченко, голова обласної ради Михайло Загородний, голова районної державної адміністрації Василь Сукач, голова районної ради Віктор Кривак та інші поважні гості. Також університет отримав привітання від закордонних колег – Вєслава  Белявскі, Владімера Сади, Ядвіги Ласка (Республіка Польща), Фатен аль Наджара (Об’єднані Арабські Емірати).

Із творчими номерами завітали до вишу гості з Республіки Польщі, ансамбль пісні і танцю «Долина Дунайці» (м. Новий Сонч), брати Євген та Вадим Гжегожевські, а також випускник агрономічного факультету – актор, музикант, співак Михайло Грицкан.

На святі побували більшість ректорів закладів вищої освіти  України, які з радістю були запрошені до вітального слова.

Ювілейний концерт завершився, але святкування з нагоди сотої річниці з дня заснування та відкриття Подільського державного аграрно-технічного університету тривають.