28.05.2019 — 18:26

Світлана Павлишина провела робочу нараду

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Світлана Павлишина провела робочу нараду із заступниками голів з гуманітарних питань райдержадміністрацій, міських, сільських та селищних голів. Також до участі в заході долучилися представники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації.

У ході наради розглянули декілька важливих питань. Зокрема, заступник директора – начальник управління освітньої діяльності та організаційного забезпечення Департаменту освіти і науки ОДА Тетяна Дупляк зупинилась на питанні активізації заходів щодо оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів та використання освітньої субвенції. Посадовець звернула увагу учасників наради, що наразі з 35 закладів, що планувалося оптимізувати в області, прийняті відповідні рішення лише по 13. Вона наголосила, що усі необхідні заходи мають бути вжиті в стислі терміни, адже оптимізацію закладів потрібно проводити до початку навчального року, що дасть можливість працевлаштувати вивільнених педагогів та забезпечити учням нормальні умови навчання.

Також Тетяна Дупляк вкотре нагадала, що перед тим, як орган місцевого самоврядування прийме рішення щодо реорганізації освітнього закладу, потрібно провести активну інформаційну кампанію із зацікавленими сторонами, а також неухильно дотримуватися передбачених нормативними актами процедур, особливо в частині проведення громадського обговорення.

Наталя Федів, заступник директора- начальник управління фінансово-ресурсного та кадрового забезпечення галузі ДОЗ ОДА, зупинилась на особливостях проведення автономізації закладів охорони здоров’я вторинного рівня надання медичної допомоги. Як зауважила посадовець, окремі районні ради досі не прийняли рішення щодо перетворення закладів вторинного рівня у комунальні некомерційні підприємства. Така ситуація загрожує тим, що надалі у таких закладів можуть виникнути питання з отриманням ліцензій та фінансування на виплату заробітної плати з початку наступного року, оскільки процес автономізації потребує прийняття цілої низки рішень, що загалом займає близько 6 місяців.

Світлана Павлишина наголосила, що зволікання можуть спричинити затримку у виплаті заробітної плати та зростання соціальної напруги, а тому необхідно негайно донести до відома місцевих депутатів усі ризики, аби ті на позачергових сесіях ухвалили відповідні рішення.

Також учасники наради обговорили питання щодо забезпечення у 2019 році оздоровлення та  відпочинку дітей, що позбавлені батьківського піклування, закупівлі житла для осіб з числа дітей-сиріт, підготовки необхідного переліку документів на проекти, що будуть фінансуватися за рахунок субвенції з державного бюджету на розвиток інфраструктури ОТГ, а також організаційні моменти проведення у 2019 році обласного етапу Спартакіади державних службовців.