25.05.2016 — 13:28

Національно-патріотичне виховання дітей та молоді області

З метою консолідації зусиль громадськості та органів державної влади щодо розвитку національно-патріотичного виховання дітей та молоді на теренах Хмельниччини відбулося засідання круглого столу на тему: «Національно-патріотичне виховання дітей та молоді області».

Участь у засіданні взяли т.в.о. заступника голови – керівника апарату адміністрації Олег Кузмінчук, т.в.о. начальника управління молоді та спорту облдержадміністрації Сергій Заяц, представники громадських організацій та окремі провідні спеціалісти структурних підрозділів облдержадміністрації.

IMG_2518

 

Відкриваючи засідання Олег Петрович зазначив, що наразі тематика круглого столу є актуальна і цікава. Темі національно-патріотичного виховання в даний час потрібно присвячувати якомога більше часу.

«Маю надію на те, що сьогоднішня розмова буде конструктивною та дасть поштовх для активізації роботи у сфері національно-патріотичного виховання молоді Хмельниччини», – додав посадовець.

Одним із дієвих засобів національно-патріотичного виховання є проведення таких дитячих та молодіжних ігор у позаурочний час, як всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»).

Також активізувалася робота педагогів у школах, гімназіях, ліцеях, коледжах, де учні (студенти) мають можливість глибше ознайомитись зі сторінками нашої історії, культури та виховання учнів у дусі патріотичного обов’язку, готовності до військової служби та захисту України, повазі до чинного законодавства та засад демократичної, правової держави.

 

Своїм досвідом роботи щодо національно-патріотичного виховання дітей та молоді поділився голова дитячого клубу юних миротворців м. Кам’янець-Подільського – Володимир Барановський.

По завершені засідання учасниками прийнято рішення: створити робочу групу з національно-патріотичного виховання дітей та молоді, розробити обласну програму з національно-патріотичного виховання дітей та молоді та створити мережу військово-патріотичних клубів.

 

IMG_2524