29.05.2019 — 09:41

Підписано Меморандум щодо розробки і реалізації Інноваційної Програми розвитку життєдіяльності області

Українська академія наук  спільно з Інститутом «Україна-Канада» та іншими українськими та міжнародними організаціями проводить комплексне дослідження регіонів України для розробки планів і конкретних дій з розвитку таких регіонів, залучення інвестицій та розвитку малого та середнього бізнесу.

В якості пілотних проектів вибрані Хмельницька та Сумська області.

В цих областях, окрім обласних центрів, буде проведено вивчення стану економіки, екології, соціального забезпечення, зайнятості робочими місцями, демографічної ситуації та інше.

Отримані результати досліджень будуть надані керівництву України, місцевій владі для використання у роботі, залучення інвестицій, розвитку агро – і промислових секторів, створення робочих місць.

На основі проведених досліджень Українська академія наук розробить Програму розвитку регіону.

28 травня відбулося підписання Меморандуму між Українською академією наук, Хмельницькою обласною державною адміністрацією, Хмельницькою обласною радою щодо розробки і реалізації Інноваційної Програми розвитку виробничої, житлово-комунальної, сільськогосподарської та соціально-побутової сфер області на 2019-2024 роки.

«Сьогодні обласна влада працює над розробленням Стратегії регіонального розвитку області на 2021-2027 роки. Наше завдання зробити її максимально реальною та ефективною. Тому ми відкритті для будь-яких ідей, пропозицій та готові співпрацювати з усіма, хто бажає долучитися до цього процесу”, – сказав голова адміністрації Вадим Лозовий.