29.05.2019 — 13:00

Набір учасників на тренінги в рамках навчальної програми «Успішні локальні громади»

Фонд «Освіта для демократії» (Варшава, Польща), Громадська організація «Наше Поділля» (Вінниця) та Громадська організація «Точка доступу» (Краматорськ) запрошують представників Житомирської, Хмельницької, Запорізької, Донецької та Луганської областей до участі у програмі «Успішні локальні громади». Програма передбачає тренінговий компонент, реалізацію спільних завдань командами з різних територіальних громад, а також можливість отримати фінансування в рамках конкурсу мінігрантів.

До участі в тренінгах запрошуються:

представники органів місцевого самоврядування ОТГ за виключенням обласного центру;

представники громадських та благодійних організацій, які проводять діяльність на рівні своєї територіальної громади (за виключенням обласного центру) з Житомирської, Хмельницької, Запорізької, Донецької та Луганської областей (з територій, що підконтрольні Уряду України).

Шукаємо кандидатів, які:

зацікавлені у праці задля розвитку своїх місцевих громад;

мають бажання брати активну участь у впровадженні реформ в Україні;

готових брати відповідальність за свою громаду.

Для представників усіх областей буде проведено два триденні тренінги у червні-липні 2019 року (точні дати і місце проведення вказуються нижче).

Під час тренінгів учасники дізнаються як проводити аналіз проблем та потреб громади, а також яким чином залучати ресурси у відповідності до локальних потреб з метою покращення якості життя в громаді.

Навчальні модулі  будуть включати наступні теми:

налагодження ефективної комунікації з мешканцями громади

механізми участі у процесах прийняття рішень

аналіз локальної громади (її ресурсів та проблем)

основи підготовки проектної заявки

як будувати порузуміння у громаді

Подаючи заявку на участь, кандидати беруть на себе зобов’язання взяти участь у обох тренінгах запланованих в рамках програми.

Перевага надаватиметься учасникам, які подають заявку в складі команди: представники ОМС та представники ГО. Очікуємо відібрати на тренінги по кілька команд  у складі 3-5 осіб з однієї громади (представників ОМС спільно з ГО).

Для участі в конкурсі, просимо заповнити анкету онлайн для даної області:

Представники Житомирської області – Дати тренінгів: 19-21 червня  та 19-21 липня 2019 року (місце проведення: Житомир): https://goo.gl/forms/OYloVg3M4qAAOQzk2

Представники Хмельницької області – Дати тренінгів: 4-6 липня та 18-20 липня 2019 року (місце проведення: Хмельницький/Кам’янець Подільський) https://goo.gl/forms/BoEOX8equJP5WsLf2

Представники Запорізької області – Дати тренінгів: 4-6 липня та 24-26 липня 2019 року  (місце проведення: Запоріжжя) https://goo.gl/forms/S1KgZO96siAHsmm82

Представники Донецької та Луганської областей – Дати тренінгів: 24-26 червня та 12-14 липня 2019 року  (місце проведення: Святогірськ): https://goo.gl/forms/SzD6QqXE0nje8DSg1

Термін подання заявок – до 5 червня 2019 р.

Участь у тренінгах (проїзд, проживання та харчування) повністю покривається за рахунок організаторів. Усі учасники конкурсу будуть поінформовані про результати відбору до 13 червня 2019 року.

За додатковою інформацією звертайтесь до:

Юрія Степанця, [email protected], тел. 0679607264

Анастасії Прокопенко, [email protected],  тел. 0957665277

Проект реалізується за підтримки Національного фонду в підтримку демократії, а також в рамках Програми Study Tours to Poland, яку реалізує Фонд “Лідери змін” з коштів Польсько-Американського Фонду Свободи.