29.05.2019 — 17:12

На Віньковеччині активно триває будівництво Петрашівської амбулаторії

В рамках програми “Доступна медицина”, яка нині впроваджується в Україні, у селі Петрашівка Віньковецького району проводиться будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Відповідно до наказу міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у 2018 році на об’єкт «Будівництво Петрашівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Перемоги, 106 б, в с. Петрашівка Віньковецького району Хмельницької області» з державного бюджету виділено кошти в сумі 6544,5 тис.грн., співфінансування з районного бюджету складає 805,5 тис.грн.

Замовником та одержувачем бюджетних коштів по реалізації вищезазначеного проекту є ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника». Роботи виконує ТОВ «Ізяславтрансбуд».

Станом на 24.05.2018 року   освоєно  3875,8 тис.грн, що становить 52,7%  від  запланованого обсягу видатків з урахуванням закупівлі обладнання. Виконано наступні роботи: завершено перекриття даху будівлі металочерепицею,  встановлено вікна та внутрішні двері, проведено монтаж водопостачання, виконано бетонування  підлоги. Роботи на об’єкті проводяться щоденно.

Амбулаторія буде забезпечена сучасним медичним обладнанням, вже розпочато тендерні процедури із його закупівлі відповідно до табелю оснащення. Також для сімейного лікаря уже закуплено службовий автомобіль, що дозволить йому виїжджати у віддалені населені пункти. Окрім того, в амбулаторії передбачене окреме житло для сімейного лікаря.

Проведення  робіт з будівництва Петрашівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини знаходиться на постійному контролі голови райдержадміністрації Коцеміра О.А.

 

Відділ економічного розвитку і торгівлі Віньковецької райдержадміністрації