30.05.2019 — 12:14

Проведено командно-штабні навчання в Теофіпольському районі

Відповідно до Плану основних заходів територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту Хмельницької області на 2019 рік, 29 травня під керівництвом начальника управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Юрія Кореви проведено командно-штабні навчання з Теофіпольською районною ланкою територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту Хмельницької області на тему: «Дії органів управління, сил та засобів цивільного захисту при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного характеру».

До проведення командно-штабних навчань залучався керівний склад управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації, керівний склад цивільного захисту Теофіпольського району, районна та об’єктові комісії з питань ТЕБ та НС, районні спеціалізовані  служби цивільного захисту, формування  спеціалізованих служб ЦЗ та об’єктів господарювання, визначені установи, організації та об’єкти господарювання розташовані на території району.

В ході навчань практично перевірено заходи щодо оповіщення органів управління, сил цивільного захисту та населення Теофіпольського району при виникненні надзвичайної ситуації. Відпрацьовано порядок взаємодії органів управління цивільного захисту району, сил та засобів районних спеціалізованих служб цивільного захисту, об’єктових та інших формувань у випадку загрози або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного походження, при подоланні їх наслідків.

Перевірено організацію роботи районної комісії з питань ТЕБ та НС, оперативного штабу з ліквідації НС, районної евакуаційної комісії та її взаємодії з евакуаційними органами об’єднаної територіальної громади та сільських рад , мобільної оперативної групи, аварійних служб та служб цивільного захисту. Також  організовано роботу  місцевих спеціалізованих служб цивільного захисту щодо всебічного забезпечення евакуйованого населення. Крім цього, перевірено готовність захисних споруд цивільного захисту та найпростіших укриттів до прийому населення. Практично відпрацьовано заходи з ліквідації умовної надзвичайної ситуації на котельні № 4 КП «Тепловик».

За підсумками навчання встановлено, що органи управління та сили цивільного захисту району здатні виконувати завдання за призначенням.

 

За інформацією управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації.