03.06.2019 — 12:53

По-справжньому цивілізованим може бути лише те суспільство, де дитина відчуває турботу та захищена від негараздів, – С.Павлишина

1 червня у Чемерівцях панував справжній святковий настрій, а звідусіль долинали веселі пісні та радісний дитячий гомін, адже цього дня тут урочисто відзначали Міжнародний день захисту дітей. Захід розпочався з урочистого маршу юних представників дитячих садочків та шкіл з населених пунктів району та різних куточків Хмельницької області, які барвистою колоною вирушили до центральної площі селища.

Разом із дітьми крокували вулицями селища заступник голови облдержадміністрації Світлана Павлишина, керівники району та об’єднаних територіальних громад. Учасники зібрання поклали квіти до пам’ятників Тарасу Шевченку та борцям за незалежність України.

Вітаючи присутніх на святі, Світлана Павлишина зазначила:

“1 червня – свято, яке уособлює турботу всього суспільства про дітей. В Міжнародний день захисту дітей ми вітаємо всіх, хто присвячує своє життя дітям, хто створює умови для повноцінного розвитку підростаючого покоління і сприяє розвитку країни на благо дітей. Ми переконані, що по-справжньому цивілізованим може бути лише те суспільство, де дитина відчуває турботу та захищена від негараздів сьогодення. Від нас залежить життєвий шлях кожної дитини”.

Далі у програмі святкування були і відзначення переможців різноманітних конкурсів, і творчі виступи, і веселі  розваги. Діти мали можливість взяти участь в рухливих іграх, вікторинах, конкурсах, піснях, танцях, караоке, конкурсі малюнків на асфальті, спортивних змаганнях у рамках обласного проекту «Спартакіада Поділля – 2019» тощо.

Тут таки працювала святкова торгівля, яка забезпечувала дітлахів їжею та солодощами. Діти отримали велике задоволення від спілкування із друзями, заряд бадьорості та доброго настрою, від чудово організованого і проведеного свята.

За інформацією Чемеровецької
райдержадміністрації