04.06.2019 — 15:36

Медійників області привітали з професійним святом

6 червня професійне свято відзначатимуть працівники засобів масової інформації. Недарма цю спільноту називають “четвертою владою”, адже саме вони сьогодні перебувають на вістрі суспільного життя і часто не лише першими розповідають про найважливіші події, а й  формують думку громадськості про ті чи інші процеси. День журналіста в Україні відзначається уже чверть століття, на згадку про день вступу Спілки журналістів України до Міжнародної федерації журналістів у 1992-му році.

Напередодні цього свята, представники обласної влади вітали кращих працівників медійної спільноти області. Цьогоріч захід відбувся у дещо оновленому форматі, адже організовано його було у вигляді прес-туру до однієї із історичних перлин Хмельниччини – державного історико-культурного заповідника «Межибіж”.

Традиційно розпочалося святкування із привітань та подарунків. З професійним святом журналістів від обласної державної адміністрації привітала заступник голови ОДА Світлана Павлишина.

“Журналістика вимагає творчого обдарування й неабиякого хисту. Ця праця дуже потрібна і відповідальна, адже саме ви, журналісти, на своїх робочих місцях професійно та неупереджено, правдиво і об’єктивно творите історію сьогодення, відображаючи сучасність,- зазначила посадовець. – Ваше прагнення до висвітлення актуальних проблем, оперативність в опрацюванні, осмисленні і подачі матеріалів, об’єктивність інформаційного повідомлення відіграють вирішальну роль у сучасному світі, є незамінними для забезпечення повноцінного життя нашого суспільства.”

Світлана Андріївна побажала присутнім успіхів та наснаги, реалізації найсміливіших задумів та планів, творчих злетів, вдячної аудиторії,  і найголовніше – отримувати справжнє задоволення від роботи. Також вона вручила відзнаки облдержадміністрації.

Відповідно до розпорядження голови Хмельницької обласної державної адміністрації, Вадима Миколайовича Лозового, за вагомий особистий внесок у розвиток журналістики Хмельнич­чини, високу професійну майстерність, сумлінну працю та з нагоди Дня журналіста нагороджено Почесною грамотою обласної державної адміністрації та подарунком:

Ворожцову Тетяну Броніславівну – кореспондента творчого об’єднання бюро новин філії ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України” “Хмельницька регіональна дирекція “Поділля-центр”

Гарматюк Наталію Костянтинівну – кореспондента редакції газети “Є”

Левінську Інну Леонідівну – журналіста відділу зв’язків із засобами масової інформації та громадськістю комунального некомерційного підприємства “Хмельницький обласний центр громадського здоров’я”

Лічкевич Юлію Станіславівну – редактора відділу газети “Край Кам’янецький”

Пакулько Надію Григорівну – власного кореспондента газети “Молодь України”

Покась Людмилу Ярославівну– редактора творчої групи програм радіо філії ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України” “Хмельницька регіональна дирекція “Поділля-центр”

Попович Наталію Олександрівну – директора Городоцького районного телерадіопресцентру

Радицю Миколу Миколайовича – члена Національної спілки журналістів України, активіста преси

А також оголошено Подяку:

колективу товариства з обмеженою відповідальністю Продюсерського центру “Ексклюзив”

колективу редакції тижневика “Пульс”

Бабенковій Оксані Олександрівні – кореспонденту телерадіокомпанії “1 Подільський”

Грошку Валерію Михайловичу – журналісту з висвітлення господарської діяльності області редакції обласної газети “Подільські вісті”

Герасімук Катерині Андріївні – керівнику інформаційного відділу ДП ДТА “33 канал”

Єленкову Олексію Валерійовичу – керівнику групи творчої групи “Ранок” філії публічного акціонерного товариства “Національна суспільна телерадіокомпанія України” “Хмельницька регіональна дирекція “Поділля-центр”

Новак Тетяні Анатоліївні – головному редактору інтернет-видання “ПоділляNews”

Шаповалову Олегу Олександровичу –  редактору обласної газети “Актуально для подолян”, члену Хмельницької міської організації Національної спілки журналістів України

Шевчук Лілії Володимирівні – завідувачу сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Летичівської районної державної адміністрації

Після офіційної частини, учасники заходу мали можливість побувати на імпровізованій екскурсії Меджибізькою фортецею.