04.06.2019 — 17:56

Завершився Кубок області зі спортивного орієнтування серед учнівської молоді

2 червня у лісовому масиві поблизу села Стуфчинці Хмельницького району відбувся ІІІ завершальний етап Кубку області зі спортивного орієнтування серед учнівської молоді. Організував  і провів змагання Хмельницький обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді під загальним керівництвом Департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

Цього року Кубок проводився у три етапи: перший етап відбувся у лісопарку м.Волочиська, другий – у лісовому масиві с.Сушки Красилівського району, третій – у лісовому масиві с.Стуфчинці Хмельницького району. У підсумку в трьох етапах Кубку взяли участь 392 учасники у складі 15 команд з Хмельницького, Красилівського районів, міст Старокостянтинова, Хмельницького, Славути, Нетішина, Городоцької міської ради, Полонської, Судилківської, Волочиської, Красилівської, Старосинявської, Чемировецької, Берездівської об’єднаних територіальних громад та Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Особисто-командні змагання проводилися для трьох вікових категорій, окремо серед хлопців та дівчат. За результатами дистанцій всіх етапів Кубку учасники-призери на кожній дистанції у своїх групах були нагороджені грамотами Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

У загальному заліку Кубку області зі спортивного орієнтування серед учнівської молоді за підсумками двох кращих командних результатів 3 етапів ІІІ місце посіла команда міста Славути (вихованці дитячо-юнацького центру туризму та екологічної роботи, тренер Романюк Р.В.), ІІ місце – команда міста Хмельницького (вихованці Хмельницького міського центру туризму, краєзнавства та туризму учнівської молоді, тренер Краюшин О.О.), І місце і Кубок завоювала збірна команда вихованців Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді (тренер Кучер О.В.). Ці команди та їх тренери були нагороджені дипломами Департаменту освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації.

Учасники Кубку отримали неоціненний досвід, покращили свої вміння та навички зі спортивного орієнтування. Десятки дітей виконали нормативи для отримання юнацьких та дорослих спортивних розрядів, зробивши ще один крок вперед у своїх спортивних досягненнях.

За інформацією Хмельницького обласного центру
туризму і краєзнавства учнівської молоді