05.06.2019 — 10:46

Відбулася інформаційна сесія/тренінг з питань створення та забезпечення функціонування ОСББ

04 червня в м. Деражня відбулася інформаційна сесія/тренінг з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Перед учасниками заходу виступив Сергій Дашковський – начальник управління житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації, який розповів присутнім про актуальні зміни у законодавстві стосовно питань надання житлово-комунальних послуг, що вступають в силу з 1 травня 2019 року відповідно до Закону «Про житлово-комунальні послуги».

Вячеслав Третяк – регіональний координатор ПРООН з досягнення Цілей сталого розвитку ознайомив присутніх із реалізацією проекту ЄС/ПРООН «Об’єднання співласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES).

В продовження заходу Юрій Лягутко – регіональний консультант Проекту IFC «Енергоефективність в Україні» провів для учасників заходу тренінг “Багатоквартирний будинок: основи енергоефективності”.

В подальшому, в рамках проекту HOUSES, для активних співвласників також будуть проводитись групові та індивідуальні консультації.

Звертаємось до усіх бажаючих взяти участь у проекті, зокрема, до  ініціативних груп на місцях, які хочуть створити ОСББ, існуючих ОСББ, а також ЖБК, які мають бажання перереєструватись в ОСББ – зареєструватись на онлайн-платформі http://houses.in.ua

Програма Фонду Енергоефективності надасть можливість отримати грант, виключно, для будинків з ОСББ. Це дозволить направити ресурси на одну із найбільш енерговитратних ділянок у сфері ЖКГ – багатоквартирних будинків, співвласники у яких організувалися з метою управління спільним майном.

Детальнішу інформацію про діяльність Фонду можна отримати за посиланням  https://eefund.org.ua/how-to-apply