05.06.2019 — 17:12

Нагороджено переможців обласного заочного конкурсу «Природа України очима дітей Хмельниччини»

5 червня вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу. Цей день був заснований Генеральною асамблеєю ООН в 1972 році й з тих пір відзначається всім світовим співтовариством щорічно.

В цей день не тільки на Хмельниччині, а також в інших регіонах України та й на світовому рівні проводяться різноманітні заходи направлені на підвищення екологічного виховання громадян.

Відзначення Всесвітнього дня навколишнього середовища допомагає привернути увагу суспільства до проблем довкілля, підкреслює гостру необхідність у зміні відношення людини до природи.

Саме до відзначення цього Дня приурочено нагородження переможців обласного заочного конкурсу «Природа України очима дітей Хмельниччини», яке відбулося в Департаменті природних ресурсів та екології обласної державної адміністрації.

У ІІ етапі конкурсу взяли участь понад 120 представників із навчальних закладів Дунаєвецького, Полонського, Шепетівського, Славутського, Старокостянтинівського, Красилівського, Білогірського, Кам’янець-Подільського, Новоушицького, Старосинявського районів, а також з Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді та з Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва, які надіслали свої найкращі поробки, малюнки та фотороботи на екологічну тематику.

Переможців конкурсу було нагороджено грамотами та цінними подарунками Департаменту природних ресурсів та екології  і  Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації.

А також найактивніші школярі, що з року в рік надсилають свої роботи на конкурс, були відзначені грамотами Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді.

Окрему вдячність хотілось би висловити членам журі за вагомий внесок в оцінювання найкращих робіт, працівникам Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та Хмельницького обласного еколого-натуралістичному центру учнівської молоді за допомогу в організації заходу!

За інформацією Департаменту природних ресурсів та екології обласної державної адміністрації