26.05.2016 — 14:17

В центрі уваги питання кардіохірургії

13259993_597633320396826_439131747801108906_n

Понад сто провідних кардіохірургів з України, Білорусії та Польщі завітали сьогодні  до міста Кам’янець-Подільський на міжнародну науково-практичну конференцію.

Сучасне становище кардіохірургії та її місце у загальній системі охорони здоров’я вкрай важливе, тому у зустрічі з провідними фахівцями взяли участь народний депутат України Володимир Мельниченко, голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук, голова обласної ради Михайло Загородний.

На жаль, майже кожна друга смерть у світі стається внаслідок хвороб серця. Для зниження рівня цієї трагічної статистики потрібно постійно покращувати рівень профілактики серцевих захворювань, підвищувати якість та точність діагностики, рівень лікувальної та хірургічної допомоги, умови та якість реабілітації хворих.

«Сьогодні на Хмельниччині йде процес реалізації проекту зі створення сучасного кардіоцентру, який об’єднає дві служби – кардіодиспансер та кардіохірургію – в одному приміщенні. Там же буде запроваджено і ранню реабілітацію кардіологічних хворих» – наголосив Олександр Олександрович.

За 11 років свого існування на теренах Хмельниччини кардіологічна служба стала осередком талановитих лікарів-експертів з високим рівнем технічного забезпечення, а кардіохірургічне відділення обласної лікарні входить у п’ятірку найкращих в державі.

У ході науково-практичної конференції відбудеться обмін досвідом з колегами, у тому числі й зарубіжними, заради отримання нових знань, які допоможуть у роботі, а найголовніше – забезпечать доступ пацієнтів до самих передових терапевтичних та хірургічних методів лікування.