06.06.2019 — 11:52

Легальна зайнятість – впевненість у завтрашньому дні

Хмельницькою обласною службою зайнятості здійснюється системна інформаційно-роз’яснювальна робота серед роботодавців та пошукачів роботи щодо недопустимості порушення трудового законодавства. Клієнти, за бажанням, можуть відвідати семінари, на яких розглядаються проблеми нелегальної трудової міграції та торгівлі людьми, ознайомитись з перевагами легальної зайнятості та соціальними гарантіями.

«Якщо ви працюєте офіційно, ви маєте право на пенсію, допомогу по безробіттю, допомогу у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності тощо. Так, за сприяння обласної служби зайнятості за 5 місяців 2019 року офіційно було працевлаштовано 11 тис. осіб. В базі даних Хмельницької обласної служби зайнятості налічувалось 17,7 тис. вакансій», – повідомляє директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

Отже, до основних переваг легальної зайнятості можна віднести:

гарантоване отримання грошової винагороди за виконану роботу;

безпечні умови та дотримання режиму праці;

право на відпочинок;

захист від незаконного звільнення;

соціальний захист у разі втрати працездатності чи роботи.

Зазначимо, що протягом 5 місяців 2019 року проведено 227 семінарів «Легальна зайнятість» для 4 тисяч осіб, 62 семінари на тему: «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці»,  якими охоплено 1217 осіб.

Тому, вирішувати Вам – жити одним днем чи мати певні гарантії у завтрашньому дні.

Відділ інформаційної роботи обласного центру зайнятості