06.06.2019 — 17:59

Вихованці Хмельницького ОЦТКУМу здобули чергову нагороду

Нещодавно Міжнародна федерація спортивного туризму підведела підсумки Першості світу зі спортивного туризму (спортивні туристські походи – група спортивних дисциплін “маршрут”). До участі направлялись звіти про здійснені юнаками та юніорами пішохідні, водні, велосипедні туристські походи 1-3 категорії складності.

Україну відстоювали туристи із Запоріжжя, Полтавщини, Черкащини, надавши звіти про походи з пішохідного туризму другої та третьої категорії складності; з водного туризму – туристи з Хмельниччини та Полтавщини зі звітами про походи третьої та першої категорії складності; Луганщина виступила з велосипедним спортивним походом першої категорії складності. На жаль, змагання серед походів першої категорії складності з водного туризму не відбулися.

У групі водних походів III категорії складності (найвищий клас Першості) збірну України представляла команда Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, яка здійснила похід у межах Українських Карпат (річки Чорний Черемош – Бистрець – Білий Черемош – Черемош – Прут). До складу збірної увійшли: Ващук Дмитро – керівник групи, МСУ, керівник гуртків Хмельницького ОЦТКУМ; Ващук Вадим – заст. керівника групи; Безрукий Вячеслав; Бойчун Владислав; Домбровський Ілля; Кашпуренко Максим; Михайлюк Марія; Михайлюк Юрій.

Основними суперниками виступили команди, маршрути яких відбулись у Прибайкаллі (річки Гоуджекіт – Ангаракан – Верх. Ангара), Карелії (річки Умба – Колвіца – Тунтсайокі – Тумча), Приполярному Уралу (річки Балбан’ю – Кожим), Кольському п-ову (річки Кутсайокі – Тумча) та Алтайському краю (р. Пісчана). У досить напруженій боротьбі нашій збірній вдалося здобути бронзові медалі Першості.

Вітаємо наших вихованців-спортсменів з водного туризму та бажаємо їм подальших успіхів на ниві спортивного водного туризму!

Наталія Колесник ,
директор Хмельницького обласного центру
туризму та краєзнавства учнівської молоді