06.06.2019 — 18:13

Працівники районної книгозбірні провели  Другий бібліотечний велопробіг «Стежками Василя Кравчука»

З нагоди відзначення 90-ї річниці від дня народження письменника, композитора, члена Національної спілки письменників України В.І.Кравчука, почесного жителя міста Ізяслав та Ізяславського району (1929 – 2015),  колектив Ізяславської центральної районної бібліотеки 06 червня провів бібліотечний велопробіг «Стежками Василя Кравчука».

Його учасниками стали працівники бібліотечного закладу та окремі поціновувачі його творчості. Велопробіг відбувся напередодні  8 червня коли всі відзначатимуть 90 день народження Василя Івановича Кравчука. Так само не випадково було обрано і транспортний засів – велосипед, адже саме на подібному транспорті він полюбляв, поки дозволяв стан здоров’я, їздити околицями Ізяслава та до рідного села Кіндратки.

Відправним пунктом велопробігу стала центральна площа міста Ізяслав – площа Героїв Майдану.  Від площі  учасники бібліотечного велопробігу вирушили вулицею Незалежності міста Ізяслав до будинку за номером 21, у якому проживав письменник. Сьогодні на фасаді будинку розміщена меморіальна дошка на честь В.Кравчука, до неї учасники велопробігу поклали квіти.

Наступною зупинкою маршруту велопробігу стало кладовище міста Ізяслав, де на алеї почесних поховань спочиває наш виданий земляк Присутні вшанували пам’ять письменника хвилиною мовчання та поклали квіти на його могилу.

Далі учасники велопробігу вулицями Незалежності, Козацькою та Шевченка вирушили до приміщення Ізяславської центральної районної бібліотеки в місті Ізяслав де ознайомились із експозицією літературної світлиці  Василя Івановича Кравчука.  Принагідно хочеться відзначити, що частину експонатів до світлиці у свій час було передано безпосередньо самим Василем Кравчуком, і сьогодні в ній відбувається чимало літературних та краєзнавчих заходів.  Також учасники велопробігу відвідали тематичну виставку у Ізяславському районному історико-краєзнавчому музеї.

Заливши позаду вулиці міста Ізяслава, учасники бібліотечного велопробігу «Стежками Василя Кравчука» вирушили до Білівської сільської бібліотеки  села Білеве, де їх хлібом-сіллю зустріли працівники закладу. У приміщенні бібліотеки закладу освіти вони оглянули меморіальний куточок присвячений Василю Кравчуку. Силами читачів сільської бібліотеки та працівників закладів культури села Білеве було підготовлено літературно-мистецьке свято «Співець рідного краю».

Із села Білеве учасники велопробігу вирушили у село Кіндратки, де у 1929 році народився видатний син Ізяславщини Василь Кравчук. Кінцевий пунктом велопробігу стала батьківська хата Василя Івановича.    Практично на кожному пункті пробігу лунали вірші Василя Кравчука. Кожен ділився спогадами про особисте спілкування із видатним майстром слова.

Сповненні вражень від почутого та побаченого, намилувавшись величними краєвидами рідної Ізяславщини учасники бібліотечного велопробігу повернулися до міста Ізяслав.

За інформацією Ізяславської райдержадміністрації