07.06.2019 — 09:10

Відбулася зустріч командування в/ч 3053 з робочою групою громадської ради при МВС

Військову частину 3053 Національної гвардії України відвідала з ознайомчим візитом робоча група громадської ради при Міністерстві внутрішніх справ України. Метою зустрічі представників громадської ради з командуванням військової частини було ознайомлення з діяльністю та основними завданнями військового формування, проблемами, з якими стикається у своїй щоденній діяльності військова частина, вироблення стратегії подальшої співпраці, аби ефективно представляти його у Міністерстві внутрішніх справ та сприяти якнайшвидшій та повній реалізації задач, що стоять перед даною організацією.

Командир військової частини 3053 підполковник Роман Березнюк надав робочій групі докладну інформацію щодо специфіки діяльності кожного з підрозділів батальйону, завдання, які виконуються особовим складом, його чисельність та особливості несення служби як військовослужбовцями строкової служби, так і тими, хто проходить службу за контрактом. “Маємо на сьогодні найкращі по Західному регіону України показники з розкриття злочинів від початку року, в результаті патрулювання по місту Хмельницькому нашого підрозділу з охорони громадського порядку. Найчастіше злочини пов’язані зі зберіганням та розповсюдженням наркотичних речовин. Активно співпрацюємо у даному напрямку з Головним управлінням Національної поліції у Хмельницькій області та патрульною поліцією”, – зазначив командир військової частини.

Під час зустрічі обговорювалися питання, щодо переходу військового формування на стандарти НАТО, основних змін, що стосуються сержантського складу, підготовки інструкторів у навчальному центрі м.Золочів, забезпечення особового складу та покращення його матеріальної складової, що характеризується поетапним зростанням заробітної плати військовослужбовців Національної гвардії України, а також питання набору на військову службу на контрактній основі.

Представники громадської ради отримали також інформацію на запит щодо забезпечення військової частини спецтехнікою та спецзасобами згідно стандартів НАТО, реабілітації й оздоровлення військовослужбовців НГУ, службу у резерві колишніх військовослужбовців, які виявили бажання проходити військову службу за контрактом.

На завершення зустрічі узгоджено подальші кроки для  розвитку та зміцнення співпраці між громадською радою при МВС та військовою частиною 3053 Національної гвардії України, а також проведено екскурсію територією та підрозділами військової частини.